KOŠARKA

V Olimpiji ni šlo, bo šlo v Srbiji?

Blaž Mesiček po slovesu od Petrol Olimpije še nima kluba. Pričakovati je, da mu bo Miško Ražnatović našel novo sredino.
Fotografija: Kje bo športno pot nadaljeval Blaž Mesiček (z žogo)? FOTO: Liga ABA
Odpri galerijo
Kje bo športno pot nadaljeval Blaž Mesiček (z žogo)? FOTO: Liga ABA

LJUBLJANA – Petrol Olimpija je vstopila v leto 2019, danes jo čaka prvi pravi preizkus. Zmaga proti Zadru v 14. krogu lige ABA je tako rekoč imperativ, če želijo zmajčki z dna lestvice, kjer jim družbo delata prav Zadar in Krka (nocoj doma gosti vodilno Crveno zvezdo).
Kje bo športno pot nadaljeval Blaž Mesiček (z žogo)? FOTO: Liga ABA
Kje bo športno pot nadaljeval Blaž Mesiček (z žogo)? FOTO: Liga ABA

Z zmago več jim bežijo Cibona, Igokea in Mornar. Mogoče bi bilo Ljubljančanom lažje, če bi imeli v ekipi 21-letnega Blaža Mesička, ki so ga prejšnji mesec odpisali. Vodstvo kluba in Blaž sta se sporazumno razšla, tako se je hitro končala le štiri mesece trajajoča romanca. Čeprav so Mesička pripeljali z velikim pompom! Olimpijina trenerja Zoran Martić in sedanji Saša Nikitović fantu nista bila kos.

Očitno je bil Martić v kopici vseh težav premalo odločen, Nikitović pa je z Mesičkom (pre)hitro obračunal; najprej mu je očital slabo obrambo proti Krki, potem med vrsticami igranje za reprezentanco, ko so drugi Olimpijini košarkarji trenirali v Stožicah. Dovolj, da je Nikitović jasno pokazal, da je on šef te Olimpije. Verjetno je to moral storiti tako. Verjamemo, da je to naredil v dobri veri, da dela dobro za Olimpijo. Ali je to dobro za slovensko košarko, je že drugo vprašanje.

»Dober trener mora znati prelisičiti igralca,« ve povedati dober poznavalec slovenske košarkarske scene, na kateri se dobro ve, da ima Mesiček svoje pomanjkljivosti, ki se jih fant verjetno tudi sam zaveda ali pa se jih bo moral slej ko prej, če bo hotel biti resen evroligaški košarkar. Zato ima potencial. Smo pa Slovenci taki, da najraje in najlažje vse sesujemo, potem to objokujemo, na koncu pa potegnemo kratko. Zmanjka nas, ko je treba biti pedagog s korenčkom in palico. Da je nekdo dober, opazimo nazadnje.
 

Se bo preselil k Partizanu?


Vplivni zastopnik igralcev v Evropi in regiji Miško Ražnatović je potrdil, da Mesiček, ki je Olimpijo prvič zapustil že decembra 2016, ko se je preselil v italijanski Brindisi, še nima kluba. Zagotovo bo poskrbel zanj. Samo vprašanje časa je, kje ga bo 'parkiral' do konca sezone, da si fant izboljša statistiko, potem pa ga bo prodal enemu od velikanov v regiji. Ob pogledu na postave in trenerske filozofije bi bil Mesiček še najbližje Partizanu, pri katerem že igra en slovenski reprezentant, Aleksej Nikolič.

Ker Mesiček še nima kluba in je pričakovati, da ne bo podpisal pogodbe z evroligašem, lahko upamo, da bo na voljo za nadaljevanje kvalifikacij za SP 2019 – slovenska reprezentanca bo 22. februarja gostovala v Turčiji, tri dni pozneje pa doma gostila Ukrajino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije