KOŠARKA

Trifunović z mladimi, ki bodo morali igrati

Pred košarkarji sta gostovanje v Ukrajini in domača tekma proti Latviji. Selektor in športni direktor se bosta v kratkem sestala z Alenom Omićem.
Fotografija: Radovan Trifunović in ekipa želijo popraviti vtis in pobegniti z dna lestvice kvalifikacijske skupine. Foto: Blaž Samec
Odpri galerijo
Radovan Trifunović in ekipa želijo popraviti vtis in pobegniti z dna lestvice kvalifikacijske skupine. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Še štiri tekme (v prihajajočem ciklu dve, 29. novembra proti Ukrajini in 2. decembra doma proti Latviji) so ostale slovenski moški članski reprezentanci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Kitajskem, a tam naše ekipe ne bo. Že kar utopija je namreč, da bi Slovenija kot evropski prvak dobila posebno vabilo. Lahko pa potiho pričakuje, da bo povabljena v dodatne kvalifikacije za olimpijske igre leta 2020.
Radovan Trifunović in ekipa želijo popraviti vtis in pobegniti z dna lestvice kvalifikacijske skupine. Foto: Blaž Samec
Radovan Trifunović in ekipa želijo popraviti vtis in pobegniti z dna lestvice kvalifikacijske skupine. Foto: Blaž Samec

Do takrat bo morala reprezentanca s selektorjem Radovanom Trifunovićem preliti še obilo potu, da bo konkurenčna. Niti tokratnega dela kvalifikacij ne bo odigrala v optimalni postavi, evroligaši bodo npr. 29. in 30. novembra še igrali tekme 11. kroga, medtem ko bo Slovenija na gostovanju v Ukrajini. Torej lahko mirno pozabimo na Klemna Prepeliča, Jako Blažiča in Anthonyja Randolpha.
 

Kaj pa vodja?


»Nič pretirano novega ni, ostajamo pri pomladitvi, ki smo jo napovedali. Zdaj bo reprezentanca sestavljena tako, da bodo mladi morali igrati. Da vidimo, na koga lahko računamo v prihodnje,« napoveduje Trifunović, ki bo k mladim zagotovo dodal katero izkušeno ime, ki bi bilo vodja. Selektor se je večkrat sestal z dosedanjim kapetanom Gašperjem Vidmarjem, ki naj bi po nekaterih podatkih še naprej pomagal izbrani vrsti.

Tudi zato, ker ima v italijanski Venezii nekaj blažji ritem, kot ga je imel prej v Turčiji, za nameček pa praviloma v domači ligi in ligi prvakov igra po 16 minut na tekmo. Pod košem ima Slovenija kar več težav. Ker evroligaške ekipe istočasno igrajo svoje tekme, ne gre računati na evroligaške košarkarje, torej niti na Randolpha. Za nameček je Žiga Dimec brez kluba, v tej jeseni pa se v nemškem Bayreuthu ni naigral.
 

Nov sestanek z Omićem


V slabi formi in utrujen od košarke v reprezentanco prihaja Blaž Mesiček, ki ni srečen v Petrol Olimpiji. Morda Trifunović vrne Gregorja Hrovata, ki ga je spremljal tudi na tekmi Olimpije in Hrovatovih nemških delodajalcev Bayreutha. Brez kluba je Edo Murić, sicer član zlate reprezentance. V dobri formi prihajajo Matic Rebec, ki se je izvrstno znašel v beograjskem FMP, ter Luka Rupnik in Vlatko Čančar, ki igrata v Španiji.


Bo pa verjetno v Beogradu ostal Aleksej Nikolić, saj bo poskušal trener Partizana nekaj dni brez tekem izkoristiti za uigravanje. Selektor nam je potrdil, da do konca kvalifikacij za SP 2019 KZS ne bo segla po novem naturaliziranem košarkarju. »V prihodnjih dneh se bova s športnim direktorjem Matejem Likarjem sestala z Alenom Omićem. Rad bi videl, kako Alen razmišlja,« pravi Trifunović. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije