Športnikom in pokroviteljem se je na obraz izrisal nasmeh

Še nekaj dni nas loči od začetka slovenskega tekmovanja v panogi, ki je najpomembnejša postranska stvar na svetu – v nogometu.
Fotografija: FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
FOTO: REUTERS

Še nekaj dni nas loči od začetka slovenskega tekmovanja v panogi, ki je najpomembnejša postranska stvar na svetu – v nogometu. Udeleženci naše spletne ankete na www.slovenskenovice.si so prepričani, da je začetek upravičen, in če pravilno razumemo, komaj čakajo, da se nogometni ples na slovenskih zelenicah začne. Navsezadnje bo vse skupaj najbolj koristilo športnikom. In pokroviteljem. Navijačem malo manj, saj na tribune ne bodo smeli.


Kakor koli. Slovenski prvoligaški nogometni klubi se vneto pripravljajo za nadaljevanje sezone. V tujini pa so razmere različne. Tako so npr. iz ugledne angleške elitne nogometne lige sporočili, da sta bila na testih na novi koronavirus dodatno pozitivna dva člana premier league. Skupno je tako pozitivnih že osem članov. Vodstvo lige ni razkrilo njihove identitete, vsi pozitivni – bodisi igralci bodisi člani strokovnega vodstva – bodo morali v sedemdnevno samoizolacijo. V tem trenutku še ni znan natančen termin nadaljevanja prekinjenega elitnega angleškega ligaškega tekmovanja. Nogometni klubi lahko po novi odredbi vadijo v manjših skupinah, po najbolj optimističnih napovedih pa naj bi se tekme pred praznimi tribunami nadaljevale med 12. in 19. junijem. Francoska nogometna sezona je že končana, prihodnja pa naj bi se začela 23. avgusta.


Bodo pa zagotovo ves nogometni ples zaznamovale prazne tribune. Razen če kdo ne bo posnemal navijačev iz Mönchengladbacha, v Nemčiji se je liga nedavno že začela, ki so na tribune svojega kluba Borussia Mönchengladbach, mesta v Severnem Porenju - Vestfaliji, namestili 13.000 navijačev v obliki kartonskih portretov. V Sloveniji kaj takega le stežka lahko pričakujemo, saj toliko navijačev komajda premorejo vsi klubi prve slovenske nogometne lige. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije