POŠKODBA V GRČIJI

Šok za slovensko reprezentanco: Čančar si je strgal križne vezi

Na položaju, na katerem igra Čančar, je slovenska reprezentanca sedaj izjemno igralsko podhranjena.
Fotografija: Čančar bi bil eden ključnih mož v naši reprezentanci na prihajajočem svetovnem prvenstvu. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Čančar bi bil eden ključnih mož v naši reprezentanci na prihajajočem svetovnem prvenstvu. FOTO: Leon Vidic/delo

Slovenski košarkar, član Denver Nuggets, Vlatko Čančar si je na sobotni prijateljski tekmi z Grčijo strgal križne vezi v levem kolenu, so poročali ameriški mediji, med njimi ESPN in The Denver Post. Resnost poškodbe je kasneje potrdila tudi Košarkarska zveza Slovenije (KZS), ki je na Facebooku zapisala: »Preiskave so pokazale, da si je Vlatko Čančar na tekmi proti Grčiji strgal sprednjo križno vez. Na žalost bo zaradi poškodbe primoran izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo. Čane, drži se in čimprejšnje okrevanje!«

Koprčan, ki je v minuli sezoni postal prvak lige NBA, tako ne bo mogel nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v Aziji. Čančar se je poškodoval dobre tri minute pred koncem včerajšnje prijateljske tekme z Grčijo, ki jo je Slovenija izgubila s 77:88. Po zabijanju je nerodno pristal na levi nogi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe.

To je za Slovenijo nov hud udarec pred nastopom na turnirju 32 najboljših ekip sveta na Japonskem, v Indoneziji in Maleziji, ki se začne 25. avgusta. Na zadnji tekmi državnega prvenstva v začetku junija si je sprednjo križno vez poškodoval občasni kapetan ekipe Edo Murić. S košarkarskih parketov bo odsoten daljše obdobje.

Zle slutnje napovedal že selektor

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić je pol ure po tekmi v Atenah dejal, da poškodba Čančarja ne zgleda dobro. »To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu,« je za Košarkarsko zvezo Slovenije dejal selektor Aleksander Sekulić.

Šestindvajsetletnemu Čančarju, ki je imel letos v ligi NBA povprečje 5 točk in 2,1 skoka, se je v naslednji sezoni obetala vidnejša vloga po odhodu Brucea Browna in Jeffa Greena, piše ameriški novinar MacMahon.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije