ŽREB

Slovenski rokometaši pristali v prvem jakostnem bobnu za EP 2020

Dan D bo v prvi polovici aprila.
Fotografija: Miha Zarabec. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Miha Zarabec. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – V norveškem Trondheimu bo 12. aprila žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na moškem evropskem prvenstvu, ki ga bodo 2020 priredili na Norveškem, Švedskem in v Avstriji. Prvič v zgodovini bo namesto dosedanjih 16 reprezentanc na njem sodelovalo 24 reprezentanc, Evropska rokometna zveza (EHF) pa je Slovenijo danes uvrstila v prvi jakostni boben.

V njem so poleg Slovenije še Francija, Hrvaška, Nemčija, Danska, Belorusija, Madžarska in Makedonija. Mogoče tekmice Slovenije iz drugega jakostnega bobna so Rusija, Češka, Poljska, Islandija, Srbija, Črna gora ter BiH, Nizozemska in Portugalska (eno od zadnjih treh reprezentanc bo EHF pred samim žrebom uvrstila v tretji jakostni boben), iz tretjega bobna Latvija, Litva, Švica, Slovaška, Ukrajina, Izrael in Turčija, iz četrtega bobna pa Finska, Belgija, Estonija, Grčija, Romunija, Italija, Kosovo in Ferski otoki.

Na evropsko prvenstvo 2020 se je poleg treh gostiteljic neposredno uvrstila tudi Španija, ki je zmagala na letošnjem sklepnem turnirju na Hrvaškem. Na prvenstvo se bodo prebile tudi po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene izbrane vrste.

Tekmi prvega in drugega kroga bosta na sporedu med 24. in 28. oktobrom 2018, tretjega in četrtega med 10. in 14. aprilom 2019, petega in šestega pa med 12. in 16. junijem 2019.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije