ROKOMET

Skube prvak, prihaja Zorman

Vardar kljub težavam drugič v treh letih osvojil ligo prvakov. Skube je v finalu zabil tri gole in zaokrožil sanjsko sezono.
Fotografija: Staš Skube je še pozno v noč poljubljal pokal. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Staš Skube je še pozno v noč poljubljal pokal. FOTO: Facebook

KÖLN – Kot grdi raček, pregnan iz Szegeda, je Staš Skube lansko poletje prišel v Skopje, kjer se je prelevil v čudovitega laboda in bil eden junakov izjemne sezone rokometašev Vardarja, ki so lovoriki iz lige SEHA dodali še najprestižnejšo, potem ko so v finalu sklepnega turnirja lige prvakov v Kölnu premagali Veszprem s 27:24. Junake, ki jih je pričakala nepregledna množica navijačev, naj bi v prihodnji sezoni prevzel nihče drug kot Uroš Zorman!
Staš Skube je še pozno v noč poljubljal pokal. FOTO: Facebook
Staš Skube je še pozno v noč poljubljal pokal. FOTO: Facebook

Skube je lani pomagal Pick Szegedu do naslova madžarskega prvaka, a sledilo je razočaranje. Da ga v mestu salam in zelja ne želijo več, je izvedel prek SMS-sporočila. Odpravil se je v Vardar, kjer je nadomestil ​Luko Cindrića in takoj pokazal, da je iz pravega testa.

Osvojil je naslov prvaka Severne Makedonije, ligo SEHA na turnirju v Brestu in zdaj še F4 lige prvakov v Lanxess Areni. V polfinalu, v katerem je Vardar po zaostanku s sedmimi goli v drugem polčasu uprizoril zasuk in ugnal favorizirano Barcelono (29:27), je dosegel en gol, v finalu pred 20.000 gledalci pa je v polno zadel trikrat in vlekel odločilne poteze v dramatični končnici.

Veszprem je še petič v zadnjih šestih letih ostal brez sladice na jubilejnem 10. F4, Borut Mačkovšek, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč bodo na uresničenje sanj morali počakati vsaj še leto, se pa lahko tolažijo, da so madžarski naslov vrnili ob Blatno jezero.
 

Karačić MVP


Razočaran je bil Jure Dolenec, je pa na tekmi za tretje mesto zablestel s sedmimi goli in Barceloni pomagal do zmage proti Kielcam (40:35), za katere je Blaž Janc dosegel štiri gole, toliko jih je dal tudi v polfinalu proti Veszpremu (30:33), a je ostal brez kolajne. Še eno leto bo ostal v Kielcah, ki jih bo okrepil MVP finalnega turnirja Igor Karačić, potem naj bi odšel k Barceloni.

Vardarju so napovedali črno usodo, potem ko je umik napovedal ruski lastnik Sergej Samsonenko, a po zadnjih podatkih si je premislil, črno-rdeči pa naj bi imeli še naprej konkurenčno ekipo, v kateri ostajata Skube in odlični orjak Dainis Krištopans, s 94 goli drugi strelec LP za Alexom Dušebajevom iz Kielc (99).

Kot je pricurljalo iz Kölna, naj bi ekipo prevzel Uroš Zorman in nasledil Španca Roberta Garcio Parronda, ki odhaja za selektorja Egipta. Zorman, ki je pred kratkim postal pomočnik Veselina Vujovića v reprezentanci, ima s Kielcami pogodbo do leta 2022, zato mora najprej dobiti zeleno luč predsednika Bertusa Servaasa. Zorman, štirikratni evropski prvak s tremi klubi (Celje, Ciudad Real, Kielce), novice ni želel ne potrditi ne zanikati, je pa menda v 99 odstotkih vse dogovorjeno s Samsonenkom, ki se je menda z makedonsko vlado uskladil glede svojega vložka v šport.

»Samsonenko nam je pred F4 nakazal večino dolgovanega zneska, v Kölnu nam je obljubil lepe premije in poskrbel za čartersko letalo. Ostajam v Vardarju, če bo res Zorman naš novi trener, toliko bolje,« je povedal Skube, ki so ga v Kölnu spremljali oče in mati ter žena, sin in hčerka, v Skopju pa ga je pričakalo več kot 100.000 navijačev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije