1. SNL

Rudi in Ibra izenačena na vrhu z goli in podajami

Plejmejkerja Celja in Domžal najučinkovitejša v 1. SNL. Rudi Požeg Vancaš in Senijad Ibričić v boju za Evropo.
Fotografija: Glavni zvezdnik Domžal Senijad Ibričić (levo) bo zaradi kartonov jutri manjkal v Ljudskem vrtu. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Glavni zvezdnik Domžal Senijad Ibričić (levo) bo zaradi kartonov jutri manjkal v Ljudskem vrtu. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – V sredo sta na tekmah prve slovenske nogometne lige spet blestela prva zvezdnika Domžal in Celja Senijad Ibričić in Rudi Požeg Vancaš. Triintridesetletni vezist Ibričić je dosegel trojček golov proti Triglavu in tako močno prizemljil gorenjske orle, potem ko so leteli že kar visoko po štirih spomladanskih zmagah.

Glavni zvezdnik Domžal Senijad Ibričić (levo) bo zaradi kartonov jutri manjkal v Ljudskem vrtu. FOTO: Leon Vidic
Glavni zvezdnik Domžal Senijad Ibričić (levo) bo zaradi kartonov jutri manjkal v Ljudskem vrtu. FOTO: Leon Vidic

Bošnjak je v tem prvenstvu dosegel devet zadetkov, zbral pa je tudi deset podaj, kar ga uvršča na vrh po učinkovitosti z 19 točkami. Toliko jih je zbral tudi prvi golgeter lige Požeg Vancaš, ki je ob 14 zadetkih zabeležil še pet podaj. Desetki obeh ekip sta v odlični formi, to se od njiju tudi pričakuje v boju Domžal in Celja za tretje mesto, ki zagotavlja nastop v evropskem tekmovanju v prihodnji sezoni.
 

Ne bojijo se Maribora


»Takšne tekme so zelo zahtevne. Si v nekakšni papirnati vlogi favorita, a je ta naziv treba upravičiti še na zelenici. V dvoboj je treba iti maksimalno odločno, zato je bilo zelo pomembno, da smo hitro zadeli in prešli v vodstvo. To je povzročilo, da smo imeli nekoliko več prostora kot sicer, tako da smo lahko dodobra razvili našo igro, si pripravili niz priložnosti in zasluženo zmagali. Igrali smo v svojem ritmu, bili agresivni v vseh conah, popuščali nismo niti po vodstvu s tremi ali štirimi zadetki,« je za klubsko spletno stran povedal Ibričić, eden od najboljših tujcev v zgodovini 1. SNL.


Škoda, da ga ljubitelji nogometa na bodo mogli spremljati jutri v Ljudskem vrtu v dvoboju z vodilnim Mariborom, saj ima prepoved nastopa zaradi rumenih kartonov.


»Maribor je odlična ekipa in zasluženo je na prvem mestu. Kažejo dobre igre, s širokim kadrom izjemno kakovostnih igralcev pa iz tekme v tekmo kažejo stanovitnost, ki je v maratonu, kot radi označujemo prvenstvo, zelo pomembna. Zavedamo se, da je Maribor favorit, a se ga zagotovo ne bojimo. Prav nasprotno, fantje se bodo želeli predstaviti v čim boljši luči,« soigralce spodbuja izkušeni vezist, ki je v dresu BiH zbral 40 nastopov in dosegel štiri gole. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije