LIGA PRVAKOV

Poslastica: Jan Oblak proti Cristianu Ronaldu

Izžrebali pare končnice v nogometni ligi prvakov in evropski ligi. Atletico s škofjeloškim vratarjem se bo soočil z Juventusom.
Fotografija: Jan Oblak bo proti Cristianu Ronaldu in Mariu Mandžukiću na težkih preizkušnjah. FOTO: AP
Odpri galerijo
Jan Oblak bo proti Cristianu Ronaldu in Mariu Mandžukiću na težkih preizkušnjah. FOTO: AP

NYON – Na sedežu Evropske nogometne zveze v Švici so izžrebali pare osmine finala lige prvakov in pare šestnajstine finala evropske lige. V elitnem klubskem tekmovanju ne bo manjkalo zanimivih dvobojev, edini slovenski nogometaš, vratar Atletica Jan Oblak, se bo soočil z Juventusom, njegov napad pa seveda vodi sloviti portugalski ostrostrelec Cristiano Ronaldo.
Jan Oblak bo proti Cristianu Ronaldu in Mariu Mandžukiću na težkih preizkušnjah. FOTO: AP
Jan Oblak bo proti Cristianu Ronaldu in Mariu Mandžukiću na težkih preizkušnjah. FOTO: AP

»Z Atleticom so bile vedno zelo izenačene tekme, tudi tokrat tako napovedujem. Malo zadetkov bo. Dobili smo zelo težkega tekmeca, najtežjega med nenosilci, nismo imeli sreče, a tako pač je, ni problema. Naše moštvo je močno in samozavestni smo, seveda računamo na preboj v četrtfinale. Atletico pa je nasprotnik, proti kateremu je težko igrati, je bolj italijanski kot evropski. Ima trdno obrambo, je postavljen nizko na igrišču in zna zadeti iz nasprotne akcije prek Antoina Griezmanna in drugih,« je povedal Juventusov podpredsednik Pavel Nedved.

Branilec naslova evropskega klubskega prvaka Real iz Madrida bo igral proti Ajaxu, deserten bo tudi dvoboj med Manchester Unitedom in Paris Saint-Germainom. »Vedno je težko igrati proti rdečim vragom. V tem tekmovanju imajo ogromno izkušenj, tako kot tudi trener Jose Mourinho. Na Old Traffordu bo zahteven dvoboj,« je ocenil trener PSG ​Thomas Tuchel.
 

Ligaški hit


Liverpool nemškega trenerja Jürgena Kloppa se bo soočil z Bayernom. »Liverpool je ligaški hit v Angliji, vodeči klub. Igra zelo dober nogomet, tudi zelo telesno naravnan,« je Bayernov športni direktor Hasan Salihamidžić povedal o ekipi iz mesta beatlov. »Bayern bo težek piškot za prebaviti, a je tudi stvar, ki se je zaradi izziva kot igralec veseliš,« je menil Klopp. Prve tekme osmine finala bodo 12., 13., 19. in 20. februarja, povratne pa 5., 6., 12. in 13. marca.


Na omenjenih tekmah bodo že uporabljali tehnologijo VAR za pomoč sodnikom. Finalna tekma bo 1. junija na madridskem stadionu Wanda Metropolitano. V šestnajstini finala evropske lige bo Dinamo iz Zagreba Petra Stojanovića igral proti češki Viktorii iz Plzna, milanski Inter vratarja Samirja Handanovića proti dunajskemu Rapidu, Dinamo iz Kijeva Benjamina Verbiča proti pirejskemu Olympiakosu, Zenit iz Sankt Peterburga Mihe Mevlje pa proti Fenerbahčeju. Prve tekme bodo 14., povratne pa 21. februarja. Finalna tekma bo 29. maja na olimpijskem stadionu v Bakuju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije