TENIS

Popravni izpit Zidanškove bo na evropskih tleh

Poraz Kaje Juvan po pičli uri dvoboja s Kazahstanko. V Lyon in Linz po želeno tekmovalno raven.
Fotografija: Tamara Zidanšek (levo) je lahko le čestitala Tunizijki Ons Jabeur. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek (levo) je lahko le čestitala Tunizijki Ons Jabeur. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Kaja Juvan, 22-letna Ljubljančanka, je na mednarodni teniški sceni že močno opozorila nase. Premagovala je ugledne tekmice, toda tokrat v Melbournu ni imela svojega dneva. Jelena Ribakina, lani zmagovalka Wimbledona, je bila tokrat za razred boljša in je našo edino udeleženko 2. kroga letošnjega odprtega prvenstva Avstralije med posameznicami po eni uri dvoboja ugnala s 6:2, 6:1.

Rusinja iz Moskve, ki nastopa za Kazahstan, je bila kot 25. igralka svetovne teniške lestvica favoritinja. Vseeno pa je spomin na zadnje tekmovalne Kajine nastope, denimo v reprezentančnem boju Slovenija vs. Kitajska ali pa zdaj v uvodnem krogu Melbourna, napovedoval bolj izenačeno dogajanje na igrišču.

Kaji Juvan se je zataknilo na visoki kazahstanski oviri. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Kaji Juvan se je zataknilo na visoki kazahstanski oviri. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Toda Jelena Ribakina je bila zanesljiva pri prvem servisu, prav pri tem pa Kaji ni šlo vse po željah. Delovala je zelo zbrano, pa čeprav so iz njenega tabora dva dni prej rjoveli, češ da prireditelji podcenjujejo wimbledonsko zmago, saj so ji namenili le igrišče št. 13. Tokrat je bilo že drugače, s Slovenko sta igrali na tretjem igrišču razkošnega teniškega centra.

Upala na drugačen razplet

»Vse skupaj se mi iz mojega zornega kota ni zdelo tako slabo, res pa je, da je bila zlasti pri servisih tekmica precej boljša. Premalo točk sem si priigrala po prvem servisu, drugi je pač ponujal manj možnosti za uspeh,« je ocenila v telefonskem pogovoru naša obetavna igralka, ki v nasprotju s Tamaro Zidanšek na tem turnirju ne nastopa med dvojicami.

Tako se bo danes ali jutri že odpravila proti Evropi. »Nisem še točno razmišljala o vrnitvi, saj sem seveda upala na drugačen razplet proti Jeleni. Upala sem, da se ji bom bolj konkurenčno uprla, kot kaže končni izid,« je še dejala naša teniška igralka, pred katero sta zdaj turnirja v Lyonu in Linzu, nato pa se bo začela pripravljati za tradicionalno ameriško turnejo.

Tamara Zidanšek po prespani noči v spominu na podrobnosti velikega torkovega dvoboja z Ons Jabeur, igralko št. 2 lestvice WTA, ni pretirano obžalovala zapravljene priložnosti. Bila je pred vrati velikega uspeha, ob koncu uvodnega niza je zapravila tri zaključne žogice.

»Drži, toda moram tudi odkrito povedati, da je tudi Ons imela prej že zelo lepo priložnost, da bi osvojila ta uvodni niz. A kakor koli, predvsem sem vesela, da je temeljit trening zadnjih mesecev obrodil sadove in zdaj spet igram kakovostno kot nekoč,« je bila navzlic porazu zadovoljna s svojo uvodno predstavo naša vodilna igralka: »Sploh je bilo čudovito igrati na tem osrednjem igrišču. Jasno, v najlepšem spominu si bom ohranila drugi niz, ki sem ga dobila, v zadnjem pa se je kar prehitro vse skupaj obrnilo v prid tekmice. Osvojila je igro na moj servis ter me nato z nekaj odličnimi potezami ugnala.«

Štajerka pa Melbourna po tem porazu še ni zapustila, veselila se je tudi današnjega uvoda med ženskimi dvojicami. Na poti iz Avstralije bo nastopila še na Tajskem, nato se bo pripravila za omenjeno ameriško turnejo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije