V JUŽNO KOREJO

Pahor odpotoval na olimpijske igre

Obiskal bo tudi olimpijsko vas. 
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

PJONGČANG – Predsednik republike Borut Pahor bo danes z obiskom olimpijskih iger začel štiridnevni obisk v Južni Koreji, kjer ga bo gostil predsednik Mun Dže In. Ogledal si bo nekaj tekem, predvidoma danes pa se bo srečal tudi s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasom Bachom. V ponedeljek bo začel uradni del obiska v Seulu.

Navijal bo za skakalce

Pahor se bo danes med drugim v slovenski hiši srečal s slovenskimi športniki in gospodarstveniki ter si kasneje ogledal finale smučarskih skokov. V nedeljo pa bo med drugim obiskal olimpijsko vas, kjer ga bosta sprejela podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Iztok Čop in generalni sekretar OKS Blaž Perko. Udeležba Pahorja na zimskih olimpijskih igrah pomeni podporo slovenskim zimskim športom in slovenskim »odličnim športnicam in športnikom ob njihovih izjemnih uspehih«, so napovedali v uradu predsednika republike. V okviru uradnega obiska, ki ga bo začel v ponedeljek, se bo Pahor med drugim sestal s predsednikom parlamenta Čung Sje Kjunom, v torek pa ga bo v predsedniški palači gostil Mun.Prvič v Južni Koreji

Uradni del obiska bo Pahor zaključil v torek z obiskom demilitarizirane cone na meji med Južno in Severno Korejo. To bo prvi uradni obisk kakšnega slovenskega predsednika v Južni Koreji. Pred tem se je sicer v Južni Koreji leta 2009 v okviru svetovnega svetovnega foruma Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) mudil tedanji predsednik republike Danilo Türk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije