KOŠARKA

Olimpija potrebuje asa, kot je Beno Udrih

Oslabljeni ljubljanski košarkarji so bili le statisti v finalu superpokala.
Fotografija: Sixt Primorska je četrti slovenski klub s superpokalom. Foto: Sixt Primorska/J.K.
Odpri galerijo
Sixt Primorska je četrti slovenski klub s superpokalom. Foto: Sixt Primorska/J.K.

LJUBLJANA – Sixt Primorska je po pokalnem naslovu vzela še superpokal in poskrbela za slabo voljo v taboru Petrol Olimpije, kjer so precej velikopotezno napovedali sezono. A so jih dobili po prstih na uvodnih dveh tekmah. Če si poraza proti res dobri Crveni zvezdi (in vzpodbudni igri Olimpije) v regionalnem superpokalu niso gnali k srcu, je po prepričljivem porazu v superpokalu (71:83) razlog za preplah prve stopnje.
Sixt Primorska je četrti slovenski klub s superpokalom. Foto: Sixt Primorska/J.K.
Sixt Primorska je četrti slovenski klub s superpokalom. Foto: Sixt Primorska/J.K.

Ni panike, a nekaj je treba spremeniti, dodati in hkrati spoznati, da evropsko zagotovo nadpovprečna mlada zasedba nujno potrebuje korekcije in izkušene veterane (Beno Udrih denimo ni podaljšal pogodbe v Litvi, bil bi idealen za razvoj mladih kadrov v Ljubljani!), da se bo lažje razvijala. Ne nazadnje so zmaji že prvi dan resne sezone zaostali za napovedanimi klubskimi cilji, ki so vsebovali tudi tri domače lovorike. Po porazu proti Koprčanom ima Olimpija še dva popravna izpita.
 

0:20 in hvala lepa


»Vedel sem, da tekma za nas ne bo lahka, saj se nam je poznalo, da smo imeli zaradi reprezentančnega odmora premalo časa za uigravanje. Dokler so bili na parketu tisti, ki niso igrali za svoje državne selekcije, je bila igra zadovoljiva, ko pa sem začel menjati, je ritem strahovito padel. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej trdo treniramo,« je po tekmi razmišljal trener zmajev Zoran Martić, ki ni pričakoval takega razpleta.

Pa saj niti ni kazalo na to: Ljubljančani so povedli s 14:11, potem je sledil mrk in serija Primorcev 0:20! Olimpija se do konca tekme ni zbudila iz morastih sanj, nejeverno je ob pogledu na parketu z glavo zmajeval tudi direktor kluba Roman Lisac. Olimpijini privrženci so zastrigli z ušesi v 35. minuti, ko so zmaji prišli na 60:67. Potem in tudi prej je bilo v ekipi preveč takih, ki menijo, da lahko odločijo tekmo in vrnejo ekipo v igro. Ni šlo.

Dejansko se je Olimpiji preveč poznala odsotnost poškodovanega dvojca Mirza Begić & Erjon Kastrati, na tribuni pa je nerazumljivo pristal Roko Badžim. Kot da je trener Martić pozabil, da mu je v prejšnji sezoni ravno predrzni Hrvat rešil prvenstvo in delovno mesto. Na starih zaslugah se sicer ne spi. Martić se je zagotovo odločil tako, kot je menil, da je prav.
 

Okrepitve zadovoljile


Na drugi strani je bil Jurica Golemac, trener Sixt Primorske, pragmatičen. Pet novincev je doseglo 70 odstotkov točk, Marko Jagodič-Kuridža pa je bil s 23 točkami in sedmimi skoki najkoristnejši igralec dvoboja. Golemcu ni bilo pogodu, ko smo ga vprašali, zakaj sta obsedela nadarjena Jan Kosi in Gregor Glas. »Do konca sezone bo dovolj tekem,« se je dobro znašel Golemac, ki je izpostavil izvrstno igro Žana Marka Šiška. »Pokazal je, da ima jajca,« je v žargonu povedal Golemac, ki je nad Šiškom bdel tudi v Ciboni, Mark in Jurica pa sta moči združila tudi na slovenski Obali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije