NOVA METLA

Novi trener Olimpije je Srb Ilija Stolica

Slovenski državni in pokalni nogometni prvak dobil novega stratega.
Fotografija: Ilija Stolica bo vodil nogometaše Olimpije. Foto: zurnal.rs
Odpri galerijo
Ilija Stolica bo vodil nogometaše Olimpije. Foto: zurnal.rs

LJUBLJANA – Ko nogometni klub z največjimi ambicijami nima resnega športnega direktorja, se mu pripeti to, kar se v teh dneh dogaja s slovenskim nogometnim in pokalnim prvakom Olimpijo. Pred tednom dni je predsednik Milan Mandarić odslovil trenerja Igorja Bišćana, zatem je začel pogovore z Bišćanovim rojakom Igorjem Jovičevićem, ki je v minuli sezoni vodil drugo moštvo zagrebškega Dinama v 2. hrvaški nogometni ligi, kjer je osvojil tretje mesto.

Po petkovem načelnem dogovoru, ne pa tudi podpisu pogodbe se je s prihodom Jovičevića v zmajevo gnezdo pošteno zapletlo. Očitno pogajalci niso dovolj skrbno preverili, v kakšnem poslovnem odnosu z Dinamom je 44-letni trener.


In tu smo pri resnem športnem direktorju, ki ga Mandarić še kako pogreša. Tako se je vrnil k prvemu kandidatu iz zadnjega obdobja pogajanj, 39-letnemu srbskemu strokovnjaku Iliji Stolici, ki je v minuli sezoni vodil Vojvodino iz Novega Sada, osmouvrščeno ekipo srbskega prvenstva. Sezono prej je vodil beograjski Voždovac, še prej mlajši selekciji Srbije (U16, U17), leta 2015 pa je bil tudi pomočnik v beograjskem Partizanu. V igralski karieri v 12 različnih klubih ni pustil posebnega pečata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije