SMUČARSKA SKAKALKA

Nika Prevc želi študirati restavratorstvo, a ima eno težavo

Nika Prevc dosegla 100. zmago slovenskih skakalcev v SP. Veliko ji je pomenilo, da sta bila ob izteku brata Domen in Peter.
Fotografija: Nika Prevc raje kot pred mikrofoni govori na skakalnicah. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Nika Prevc raje kot pred mikrofoni govori na skakalnicah. FOTO: Dejan Javornik

V športu je težko za nekoga vnaprej reči, da bo posegel v svetovni vrh, a Nika Prevc, ki že od malih nog opozarja na svojo razkošno nadarjenost v smučarskih skokih, je toliko izstopala med vrstnicami, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prvič slast zmage okusila tudi na najvišji ravni. To ji je uspelo v Engelbergu, kjer je dosegla 100. zmago slovenskih skakalcev in skakalk v svetovnem pokalu (72. posamično).

»Sebe nisem tako zelo presenetila, saj sem vedela, da dobro skačem,« je dejala 18-letna športnica iz Dolenje vasi pri Železnikih, vesela, da se je prvič na zmagovalno stopnico zavihtela pred očmi svojih bratov Domna in Petra. »Da sta stala ob izteku, mi je pomenilo veliko, da sta oba že pred mano zmagala v Engelbergu, pa se nisem spomnila,« je priznala Prevčeva in pristavila, da bratov pred svojim ognjenim tekmovalnim krstom na največji švicarski napravi ni povprašala za nasvet glede skakalnice.

»Ker imamo različne občutke, se raje sama pozanimam o tem. O skokih se navadno sploh ne pogovarjamo,« je poudarila članica Triglava.

Raje govori na skakalnicah

Sama raje kot pred novinarskimi mikrofoni govori na skakalnicah. »Tudi doma se me drži status tišje,« je zaupala dijakinja 4. letnika Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, na kateri ima ogromno obveznosti. Ker jih opravlja sproti, s šolo nima težav.

Po končani gimnaziji bi si želela študirati restavratorstvo. »A se bojim, da tega študija ne bi mogla usklajevati s skoki,« je omenila Prevčeva, ki verjame, da ji bo zaradi podviga v Engelbergu lažje. »Takšni uspehi ti okrepijo samozavest,« je razkrila in svoj pogled že usmerila proti današnjemu DP v Planici ter novoletni turneji v Garmisch-Partenkirchnu (30. t. m.) in Oberstdorfu (1. 1.).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije