KOMA

Nekdanji kapetan nogometne reprezentance se bori za življenje

»Ni v dobrem stanju, bojim se, da je kritično.«
Fotografija: FOTO: Peter Powell, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Peter Powell, Reuters

LONDON – Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance in igralec Chelseaja, Manchester Uniteda in Milana Ray Wilkins (61) se po petkovem srčnem infarktu bori za življenje. Kot je britanskim medijem dejala njegova soproga Jackie, je stanje zelo slabo. »Ni v dobrem stanju, bojim se, da je kritično. Srčni infarkt je vodil v padec, pri tem pa se je udaril v glavo. Morali so sprožiti umetno komo.«

Wilkins je odigral 84 tekem za izbrano vrsto Anglije, med letoma 1976 in 1986 je bil 10-krat tudi kapetan. Kot trener je deloval v QPR in Fulhamu, leta 2009 pa je kot vršilec dolžnosti za kratek čas prevzel Chelsea, ko je klub odpustil Luiza Felipeja Scolarija. Zatem je bil pomočnik Guusa Hiddinka in Carla Ancelottija na Stamford Bridgeu, nazadnje pa je deloval kot televizijski komentator.

»Misli vseh pri nogometnem klubu Chelsea so z Rayem Wilkinsom in njegovo družino. Bori se Ray, imaš našo ljubezen in podporo,« so zapisali na twitterju Chelseaja. Z izrazi podpore so se mu pridružili tudi nekateri drugi njegovi nekdanji klubi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije