Naprej Dinamo in Dinamo

Stojanović, Verbič in Handanović v osmini finala evropske lige. Vsi trije so se povsem gladko prebili v nadaljevanje tekmovanja.
Fotografija: Benjamin Verbič se bo v osmini finala evropske lige soočil s slovitim Chelseajem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Benjamin Verbič se bo v osmini finala evropske lige soočil s slovitim Chelseajem. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Po odigranih povratnih tekmah šestnajstine finala nogometne evropske lige je postalo jasno, da bodo na naslednji stopnji tekmovanja, torej v osmini finala, igrali tudi trije slovenski žogobrcarji. To so Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom, Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom in Samir Handanović z milanskim Interjem. Dinamo iz hrvaške prestolnice, Stojanović tokrat ni igral zaradi kazni oziroma kartonov, je na Maksimiru s 3:0 premagal Viktorio iz Plzna. Prvo tekmo so Čehi dobili z 2:1.


Zagrebčani so na povratnem dvoboju povedli že v peti minuti, ko je po podaji z leve strani žogo pod prečko z desetih metrov poslal Mislav Oršić. V 34. minuti so domači podvojili prednost, ko je po predložku iz prostega strela z desne strani z glavo zadel Emir Dilaver. Bruno Petković je v 77. minuti potrdil napredovanje Dinama, potem ko je pod prečko poslal žogo s 15 metrov.

Vojničanu rumena kazen

Napredoval je tudi kijevski Dinamo, ki je na povratni tekmi z 1:0 premagal grški Olympiakos. Prvi obračun se je končal z 2:2. V 32. minuti je edini gol za Ukrajince dosegel Španec Fran Sol. Vojničan Verbič je igral do 92. minute in prejel rumeni karton. Inter pa je v dvoboju z dunajskim Rapidom že v prvem polčasu odločili skupnega zmagovalca dvoboja. V 11. minuti je na povratni tekmi zadel Urugvajec Matias Vecino, na 2:0 pa je izid povišal Andrea Ranocchia v 18. minuti. Hrvaški reprezentant Ivan Perišić je v 80. minuti z zadetkom prispeval svoj delež, v 87. minuti pa je za 4:0, skupno je bil izid 5:0, zabil še Matteo Politano. Handanović je branil vso tekmo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije