ODBOJKA

Mlade bankirke želijo kaj unovčiti

Nova KBM Branik začenja ligo prvakinj v odbojki. V težki skupini najprej v ruski eksklavi Kaliningrad.
Fotografija:
Odpri galerijo

Odbojkarice Nove KBM Branik bodo drevi ob 18. uri v Kaliningradu začele skupinski del, gre za skupino B, v ligi prvakinj. Slovenske šampionke se po 20 letih vračajo v glavni del elitnega tekmovanja, ob ruskih podprvakinjah iz vrste Lokomotiv, leto po ustanovitvi kluba debitantkah v LP, so v skupini še VakifBank iz Istanbula in Savino Del Bene iz italijanskega Scandiccija.

»Maribor je športno mesto. Dolga leta smo se trudili visoko raven odbojkarskih tekmovanj prinesti k nam, zdaj nam je uspelo priti v skupinski del lige prvakinj. Sezone stalnih dobrih rezultatov so nas pripeljale do točke, ko bomo lahko gostili najboljše ekipe,« pravi direktor kluba Mitja Koželj.

Številne igralke so pred sezono sicer zapustile 16-kratne slovenske šampionke, zamenjale so jih oziroma prišle so mlade, ki bodo lahko imele v prihodnjih letih vodilne vloge, v ligi prvakinj pa lahko igralsko in po izkušnjah le rastejo. »Če bi lahko izbral katero drugo skupino, jo seveda bi, a je, kar je. Poskušali bomo igrati na naši najvišji ravni, razvidno je, da morajo nekaj več odgovornosti prevzeti igralke, kot so Anita Sobočan, Ela Pintar in Nina Stojiljković, ki so že odigrale več tekem v evropskih tekmovanjih,« je navrgel novi trener bankirk Radovan Gačić.

»Upamo, da lahko v Rusiji dosežemo dober izid, vendar je jasno, da bo uvodna tekma pokazala, kako se lahko kosamo z najboljšimi v Evropi. Skupaj z državnim prvenstvom in srednjeevropsko ligo imamo naporen urnik tekem, a želimo si prikazati pravšnjo raven iger,« je še dodal Gačić.
 

Kubanska Azerbajdžanka


»Imamo zelo mlado ekipo, skupina je težka, a smo komaj čakale na priložnost za igranje v takšni konkurenci, vse smo nad tem navdušene. To bo prav posebno tekmovanje za klub in mesto Maribor,« je omenila sprejemalka Anita Sobočan.

Kaliningrajski Lokomotiv je za uvod v ligo prvakinj v finalu ruskega superpokala s 3:0 premagal prvakinje in pokalne zmagovalke iz moskovskega Dinama, v superligi pa so odbojkarice iz ruske eksklave ob Baltskem morju po štirih krogih na vodilnem mestu.

»Poskušali se bomo prebiti naprej iz skupinskega dela, a skupina je velik izziv, ekipe so zelo kakovostne,« je bilo mnenje trenerja Lokomotiva Andreja Voronkova. Med zvezdnicami ekipe so ruski reprezentantki Tatjana Jurinskaja in Irina Voronkova ter Kubanka, naturalizirana Azerbajdžanka, Ana Yilian Cleger Abel

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije