NEPRAVNOMOČNO

Mamić spoznan za krivega: v zapor za šest let in šest mesecev

Ostal bo brez nepremičnin in jeklenih konjičkov.
Fotografija: Zdravko Mamić. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Zdravko Mamić. FOTO: Press Release

ZAGREB – Bivši prvi mož NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović in davčni uslužbenec Milan Pernar so bili nepravnomočno obsojeni, da so klub oškodovali za 117 milijona kun (15,3 milijona evrov) in državo oškodovali za 12 milijonov kun (1,6 milijona evrov) neplačanega davka. Zdravko Mamić je nepravnomočno obsojen na šest let in šest mesecev, njegov brat na štiri leta in 11 mesecev, Vrbanović na tri in Pernar na štiri leta in dva meseca zaporne kazni. Zdravku Mamiću so odredili pripor, dokler sodba ne bo pravnomočna.

V tretji točki jim obtožnica očita, da so si razdelili odkupnino za Dejana Lovrena in Zdravko pa je menda v žep pospravil tudi del odkupnine za Luko Modrića. Zdravko mora ves denar vrniti, odvzeli mu bodo tudi dve stanovanji na Cvjetnom trgu, ki ju mora njegova soproga Marina v roku 15 dni predati. Vrniti bo treba tudi stanovanje na Radničkoj vesti v Zagrebu, ki je sicer v lasti Zoranove nekdanje žene Vanje, ter luksuzna bentleyja in audija.

Po objavi sodbe je v Međugorju Zdravko stopil pred novinarje in povedal, da niti v sanjah ni pričakoval, da bo kaznovan z zaporom. Dejal je, da gre za pošastno sodbo in zatrdil, da nobena trditev tožilstva ni bila potrjena. Povedal je še, da je zaradi sodbe besen, in da bodo vsi, ki so prikrojili sojenje in sodbo, končali v zaporu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije