KOŠARKA

Le Sagadin lahko reši takšno Olimpijo

V Stožicah so po slabem začetku sezone na vrsti drastične spremembe. Trener Zoran Martić danes zadnjič v tej vlogi, na pomoč srbski strokovnjak.
Fotografija: Roman Lisac (levo) mora ukrepati in rešiti težave Petrol Olimpije. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Roman Lisac (levo) mora ukrepati in rešiti težave Petrol Olimpije. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Košarkarji Petrol Olimpije danes gostujejo v Laktaših pri ekipi Igokee, to je uvodna tekma 8. kroga regionalne lige ABA. Poraženec te tekme se bo še dodatno utrdil na dnu prvenstvene lestvice. Igokea je že zamenjala trenerja. Namesto Nenada Trajkovića je prišel Žarko Milaković, danes se bosta predstavili še dve odmevni okrepitvi, Oliver Lafayette in Danilo Anđušić sta pred dnevi prišla v klub, ki v regiji predstavljal Bosno in Hercegovino. Spremembe pa so očitno na obzorju tudi v Olimpiji. Verjetno je to zadnja tekma glavnega trenerja zmajev Zorana Martića, ki se bo očitno poslovil ali prevzel (o tem sicer močno dvomimo!) kako drugo delovno mesto v ljubljanskem klubu. Z njegovim delom v Ljubljani niso zadovoljni. »Več smo pričakovali od trenerja Zorana Martića in njegovega trenerskega štaba,« priznava direktor Roman Lisac, ki je z blagoslovom predsednika Tomaža Berločnika potegnil par potez. Po novem bo imela Olimpija dve ekipi, ena se bo pripravljala za evropski tekmi (ligo prvakov in ligo ABA), druga pomlajena se bo kalila v domači ligi. Kdor se bo izkazal v domači zasedbi, bo nagrajen z minutami v Evropi in regiji. »Le Cedevita in mi igramo v Evropi po tri tekme na teden. To ni človeško,« opozarja Lisac, ki je tudi sam več pričakoval od premlade ekipe in se očitno uštel. Za to je prevzel odgovornost in ukrepal. Dve ekipi bosta imeli vsaka svojega trenerja. Liscu je le žal, da se tega niso domislili na začetku sezone, da zdaj gasijo požar in rešujejo nastale razmere.

Srb ali Sagadin

»Zgoraj opisani koncept je rešitev za Olimpijo. Smo pa že pozvali Košarkarsko zvezo Slovenije, da razmisli o smiselnosti, da igramo v domači ligi od samega začetka. Ali si KZS želi, da igramo v Fibini ligi prvakov? Verjetno si. Dejansko smo ostali še edini slovenski klub, ki drži korak z Evropo. Košarkarsko zvezo smo tudi pozvali, da že letos razmisli, po kakšnem sistemu bomo igrali v novi sezoni, ne da se bo o tem razmišljalo tik pred sezono,« opozarja Lisac, ki je pri Martiću pogrešal več energičnosti in zagnanosti, predvsem pa to, da bi za košarko živel 24 ur na dan. »Morda je napaka v tem, da sem vajen načina dela Zmaga Sagadina, ki se je z igralci pogovarjal tudi po dve, tri ure ... Tudi tisočkrat, če je bilo treba,« je spomnil Lisac, ki poudarja, da ne more sam disciplinirati in organizirati igralcev, to je po njegovem mnenju naloga trenerja, ki jo bo moral opraviti. Kot smo izvedeli pred zaključkom redakcije, naj bi v Ljubljano prišel na pogovore eden od mlajših srbskih trenerjev. Naš vir o imenu ni želel na glas. »Edini, ki to lahko reši v Olimpiji, je Zmago Sagadin,« pa nam je dejal dober poznavalec košarkarskih razmer na območju Balkana. Prav Sagadina je Lisac lani hotel v Olimpijo, a to ni bilo izvedljivo. Tudi zato so danes v ospredju težave. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije