UTRUJENOST

Klemen Bauer: Fak me je razočaral

Spor v biatlonski reprezentanci?
Fotografija: Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik

PJONGČANG – Slovenska moška biatlonska štafeta je v zadnji olimpijski preizkušnji zasedla deseto mesto, kar je glede na okoliščine zelo lep rezultat. V njej ni bilo srebrnega Jakova Faka, ki je sporočil, da je preveč utrujen.

Njegovi kolegi iz reprezentance Fakovo odločitev spoštujejo, a vseeno ne skrivajo razočaranja. Še posebno Klemen Bauer, ki si je za zaključek želel odmeven rezultat: »Ne bi preveč komentiral, lahko samo rečem, da sem razočaran. Jasno pa je, da se je njegova odsotnost poznala, vsi vemo, kam Jaka spada.«
 

Ima pravico počivati

Fakova odločitev v dobro voljo ni spravila niti Mitje Drinovca, ki pa je priznal: »Jasno je, da bi ga želeli v ekipi, a je olimpijski podprvak in se ima pravico tako odločiti. Čaka ga namreč zaključek sezone, v kateri brani tretje mesto v svetovnem pokalu, in če je ugotovil, da bo počival, moramo to spoštovati.«
Klemen Bauer. FOTO: Leon Vidic
Klemen Bauer. FOTO: Leon Vidic

Odpoved Faka je prišla tri ure pred tekmo, čeprav se je o tej možnosti razpravljalo že prej. Nad utrujenostjo je tarnal že po mešani štafeti. Čeprav je imel dva dni za rehabilitacijo, se še vedno ni čutil pripravljenega za nastop.
 

Nobeno zagotovilo, da bi bili boljši

»Mogoče je tako celo bolje. Če ni bil stoodstoten, bi bilo le slabše, nihče ne more zagotoviti, da bi nam omogočil boljšo uvrstitev. V teh spremenljivih vetrovnih razmerah bi se lahko zgodilo marsikaj, videli smo, da je moral najboljši biatlonec na svetu Martin Fourcade v kazenski krog. Lenart Oblak, njegova zamenjava, se je v teh razmerah znašel in se predstavil v zelo dobri luči,« odločitev, da Fak ne nastopi, kot razumno ocenjuje glavni trener Tomaš Kos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije