KLUB DAMIRJA SKOMINE

Kaj se je dogajalo na tekmi Izole? Brutalen napad, trije nogometaši poškodovani

Mesto predsednika tretjeligaša Izole je pred dnevi prevzel Damir Skomina.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na nogometni tekmi. Glede na zbrana obvestila so bili udeleženi navijači in lažje poškodovane tri osebe. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, vodijo pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev.

»Sporočamo, da je bilo gostovanje v Škofji Loki zaradi grozovitega napada na našo ekipo in navijače prekinjeno. Razlogi kriminalnega dejanja, v katerem so bili trije nogometaši MNK Izola poškodovani, ostajajo neznani. Več informacij sledi,« so včeraj zvečer zapisali pri izolskem nogometnem klubu na facebooku.



Sicer pa se je omenjeni klub že nekaj časa pojavljal v medijih, Damir Skomina je namreč, potem ko je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju oznanil konec svoje sodniške kariere, razkril da želi ostati v nogometu in da bo kandidiral za mesto predsednika tretjeligaša Izole. To je pred dnevi tudi postal.

Neuradno naj bi za napadom stali navijači Green Dragons

Kot je pojasnil predsednik nogometa kluba Škofja Loka Roman Jemec, ki je ostro obsodil včerajšnji napad, njihov klub nima nič skupnega s tem napadom in da si v klubu želijo, da se kaj takega v Škofji Loki ne bi nikoli več zgodilo. Ocenil je, da gre pri napadu za stare zamere med gostujočimi navijači in navijači, ki so vdrli na igrišče, ki pa z NK Škofja Loka nimajo ničesar skupnega. Napadalci so bili organizirani kot bojna skupina, ki je z vso silo bliskovito vdrla na igrišče, napadla in po petih minutah tudi odšla. »Vdrli so zamaskirani, oboroženi s kiji in palicami,« je po poročanju 24ur.com še povedal Jemec in dodal, da je šlo za očitno dobro načrtovan napad. Neuradno naj bi za napadom stali navijači Green Dragons, še navaja portal.

Policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje, vodi pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev. Postopek še poteka, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije