ODBOJKA

Jugoslovani niso v konkurenci

Odbojkarska zveza išče novega selektorja moške vrste. Kandidati prihajajo iz Italije, Belgije, Nizozemske, Brazilije.
Fotografija: Metod Ropret, predsednik OZS, si želi selektorja, ki bo s fanti sposoben boja za lovorike. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Metod Ropret, predsednik OZS, si želi selektorja, ki bo s fanti sposoben boja za lovorike. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – V zgodovinskem atriju ljubljanske mestne hiše je razstava o češkem študentu Janu Palachu, ki se je 16. januarja 1969 zažgal v protest, ker so sile Varšavskega pakta zasedle Češkoslovaško. Nihče se ne bo zažgal zaradi tega, ker ne bo postal selektor slovenske odbojkarske reprezentance, je pa predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret včeraj pred mestno hišo medije ogovoril na temo naslednika Slobodana Kovača, s katerim je zveza, spomnimo se povišanih tonov v selektorjevih izjavah po svetovnem prvenstvu, sporazumno končala pogodbo.
Metod Ropret, predsednik OZS, si želi selektorja, ki bo s fanti sposoben boja za lovorike. FOTO: Jure Eržen
Metod Ropret, predsednik OZS, si želi selektorja, ki bo s fanti sposoben boja za lovorike. FOTO: Jure Eržen

»Težav pri prekinitvi ni bilo, zaradi tega tudi ni dodatnih finančnih stroškov za nas, kar res potrjuje, da je šlo za vzajemen razhod,« najprej pove Ropret. Po objavi novice o Kovačevem slovesu se je hitro razširil glas o prostem delovnem mestu, predsednik OZS pa o kandidatih za selektorski stolček pove le to, iz katerih držav prihajajo interesenti: največ jih je iz Italije, so pa tudi posamezniki iz Belgije, Nizozemske, Brazilije in Severne Amerike. »Tokrat za položaj selektorja ni nobenega kandidata s prostora nekdanje Jugoslavije. Z nobenim še nismo neposredno vzpostavili stika, zdaj pogovori potekajo le prek njihovih zastopnikov,« še pove Ropret.
 

Zmagovalni konj


V sredo se bo sestal razširjeni strokovni svet zveze in morebiti opravil že prvo sito, zadnjo besedo pa bo pri potrjevanju novega selektorja imelo predsedstvo OZS. »Ozrl bi se na pretekle čase. Zmagovalnega konja se namreč ne menja, če pa ga ne moremo obdržati, si vsaj želimo hlev, iz katerega prihaja,« je Ropret potenciral željo, da bi izbrano vrsto, nekdanjo evropsko podprvakinjo, spet vodil strokovnjak iz Italije, kot je bil Andrea Giani.

O plači bodočega prvega moža, ki bo vodil kapetana Tineta Urnauta, Klemna Čebulja in druge, pa je po funkciji prvi mož slovenske odbojke zatrdil: »Upoštevati je treba že nekatere zakonitosti, zanimivi smo za marsikoga, za tiste, ki podpisujejo pogodbe s šestmestnimi številkami, malce manj ali pa ne. Za zdaj upam, da ni takšnega kandidata, četudi je, pa ne bo dolgo. Ne bomo ponudili več denarja, kot ga je dobil Kovač,« je bilo slišati o možu, ki bo svoje varovance vodil avgusta na kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu 2020 in septembra na evropskem prvenstvu, ena od skupin eurovolleyja bo tudi v Ljubljani. Je pa Ropret tudi zatrdil, da bo ime novega selektorja znano v roku štirinajstih dni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije