NBA

Goran Dragić piše zgodovino! Zaigral bo na tekmi All-Star

V ekipi LeBrona bo zamenjal poškodovanega Kevina Lova.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LOS ANGELES – Goranu Dragiću je pripadla posebna čast. Kapetan zlate slovenske reprezentance, ki je lani v Carigradu osvojila naslov evropskih prvakov, je dobil povabilo za igranje na tradicionalnem košarkarskem spektaklu onstran Atlantika, tekmi, na kateri lahko zaigrajo le največji zvezdniki severnoameriške košarkarske lige NBA.

Kapetana ekip na ekshibicijski tekmi, ki bo 18. februarja, sta LeBron James (Cleveland) in Stephen Curry (Golden State), ki sta v glasovanju navijačev za začetni peterki na tekmi zvezd zbrala največ podpore. Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA ni bil med dvajseterico z največ glasovi, prav tako ga na tekmo niso imenovali trenerji v drugem krogu izbora.

Dragić, ki bo prvič zaigral na tekmi vseh zvezd, je vstopil kot rezerva. Nadomestil bo poškodovanega Kevina Lova. Najboljši igralec minulega evropskega prvenstva v košarki bo nastopil v ekipi LeBrona Jamesa, tekma pa bo v Staples Centru, košarkarskem hramu losangeleških moštev Lakers in Clippers ter hokejskem Kraljev v severnoameriški ligi NHL, za katere že več kot desetletje igra Anže Kopitar.

Dragićevo moštvo Miami Heat je veselo novico objavilo na svojem uradnem profilu na twitterju: »Uradno je. Komisar Adam Silver je Gorana Dragića imenoval v ekipo NBA All-Star. Dragić je osmi igralec Miami Heata, ki si je prislužil povabilo za nastop na tekmi NBA All-Star.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije