MOTOKROS

Gajser neulovljiv, Cairoli v težavah

Tim Gajser s tretjo letošnjo zmago znižal zaostanek za Cairolijem na 10 točk. Italijan, najizkušenejši v karavani MXGP, se tudi pri 33 letih uči iz napak.
Fotografija: Tim Gajser je tretjič letos odprl zmagovito penino. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser je tretjič letos odprl zmagovito penino. FOTO: HRC

SAINT JEAN D'ANGELY – Tim Gajser je našel zmagovalno formulo in jezdi na valu samozavesti. Potem ko je z vsemi motokrosisti v eliti opravil pred dvema tednoma na Portugalskem, je stopil na najvišjo stopnico še v Franciji.
Tim Gajser je tretjič letos odprl zmagovito penino. FOTO: HRC
Tim Gajser je tretjič letos odprl zmagovito penino. FOTO: HRC

»Presrečen sem, kako se vse odvija, in želim si, da bi v tem ritmu nadaljeval tudi na naslednji dirki čez dva tedna v Rusiji. Na motorju uživam, prav tako v ekipnem delu s Hondo. Delovno okolje mi v tej sezoni pomaga do uspehov, lep občutek je zmagovati in na ta način nagraditi trud, ki ga vsi vlagajo v to zgodbo,« je bil po tretji letošnji zmagi in 13. v MXGP sodelavcem hvaležen Gajser.
 

Nihče mu ni bil kos


Tim je bil razred zase že dan pred dirko. Najhitrejši je bil na prostem in uradnem treningu, dobil je še kvalifikacije. Kljub slabšima startoma mu nihče ni bil kos niti na dirki – v obeh vožnjah je bil nepremagljiv. V prvi se je s starta izstrelil tretji, v tretji minuti pa se je prebil v vodstvo in ga držal do konca. V drugi je začel slabše, bil je sedmi, po polovici vožnje pa pred sabo ni imel več nikogar in z varno prednostjo je jezdil zmagi naproti. »Konec tedna ne bi mogel biti boljši. Proga je lepa. Če odmislim slaba starta, sta bili obe vožnji dobri, tudi izbira linij,« je bil zadovoljen 22-letni motokrosist iz Haloz.

Za največjim tekmecem Tonyjem Cairolijem, ki se je v Franciji soočal s težavami, v razvrstitvi svetovnega prvenstva zaostaja le še za 10 točk. Italijan je dirko v Saint Jean d'Angelyju končal na 7. mestu – v prvi vožnji je bil drugi, v drugi pa 17. Opozoril je, da si je v kvalifikacijah zvil gleženj, kar ga je oviralo med dirko, težave je imel tudi s startno rampo v drugi vožnji, za piko na i mu je nagajal še motor.

»Ves konec tedna je bila borba. Moj gleženj ni v popolnem stanju, bolel me je, kar je bilo na trdi podlagi še bolj izrazito. Zdelo se je, da se je startna rampa v drugi vožnji prav meni spustila zadnja. V nadaljevanju sem se hotel vrniti med najhitrejše, a sem padel in spet me je nekdo od tekmecev zadel z motorjem – kot že prej v kvalifikacijah. Ohraniti moram osredotočenost. Dirka ni bila najboljša, a iz napak se učimo – tudi pri moji starosti. Že prihodnjič bom meril na stopničke,« je povedal prekaljeni dirkač s Sicilije, devetkratni svetovni prvak, s 33 leti najstarejši v MXGP.
 

Pancar do točk v MX2


Karavano zdaj čaka vikend premora, v katerem bo dirka za državno prvenstvo v Orehovi vasi, kjer bencinski navdušenci pričakujejo vse tri slovenske tekmovalce svetovnega merila. Klemen Gerčar se v Franciji ni znašel, velik napredek pa je pokazal Jan Pancar v razredu MX2, ki si je priboril prve letošnje točke. Dirkač z Dolenjskega je dosegel 17. mesto, v prvi vožnji je bil dvajseti, v drugi pa dvanajsti, kar je njegov najboljši rezultat v karieri. Iztržil je 10 točk, za primerjavo – lani jih je v celotni sezoni zbral enajst. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije