KOŠARKA

Dončića v ligi NBA čaka izjemna kariera!

Trener Phoenix Suns Igor Kokoškov mesec in pol vodi ekipo iz Arizone. Vse oči v ligi NBA so uprte v nabor, bivši selektor bi rad Luko Dončića.
Fotografija: Do četrtka bodo trajala ugibanja, ali bosta Luka Dončić in Igor Kokoškov po letu 2017 spet združila moči. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Do četrtka bodo trajala ugibanja, ali bosta Luka Dončić in Igor Kokoškov po letu 2017 spet združila moči. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Amerika bo Evropi vzela Luko Dončića, o tem ni več nobenega dvoma. Evropska košarka bo od letošnjega nabora lige NBA spet siromašnejša. V noči na petek bo jasno, kje bo mladi fantazist iz Ljubljane nadaljeval športno pot. Phoenix ima pravico do prvega izbora, verjetno pa bo kolebal med slovenskim asom in 218 centimetrom visokim na Bahamih rojenim Deandrejem Aytonom. Dončića bi radi tudi v ekipi Los Angeles Clippers, po zadnjih kombinacijah bi lahko celo pristal v San Antoniu pri evropskim igralcem naklonjenemu trenerju Greggu Popovichu. Spursi bi se v zameno za prvi izbor na draftu rešili nezadovoljnega Kawhija Anthonyja Leonarda, ki bi pristal v Arizoni. Kaj se dogaja v Phoenixu, nam je pojasnil Igor Kokoškov, dober mesec in pol novi trener na klopi zasedbe iz Arizone. "Dela se tudi ob sobotah, ni počitka. Na treningu imamo nekaj igralcev, ki nimajo pogodb. Svoje delo opravlja tudi naše klubsko vodstvo, do četrtka je še daleč. O naboru ne morem govoriti direktno, vse odločitve so profesionalne in diskretne, podatki zaupni. Lahko pa se pogovarjamo globalno in abstraktno," nam je uvodoma povedal Kokoškov, ki je v teh dneh logično povsem okupiran z naborom, ki se ga ne bo udeležil.

Luka kot sin


"Igralci, ki kotirajo visoko, bodo že od ponedeljka in torka v New Yorku, kjer jih čaka nekaj medijskih obveznosti. Tam bodo njihovi menedžerji in zastopniki. V četrtek je draft, naslednje jutro pa se igralci že predstavljajo v svojih novih ekipah, zato res ni razloga, da bi potoval na nabor, nihče iz franšize ne bo tam," pojasni Igor, ki je dobro razpoložen in brez pretirane nervoze čaka četrtek. "Kamor koli bo Luka šel, bo uspešen! Prepričan sem, da ga tudi v ligi NBA čaka izjemna kariera. Izkušenj mu ne manjka, v ligo NBA prihaja kot profiliran košarkar, ki je v Evropi osvojil vse. NBA bo pravi izziv, moja iskrena želja je, da bi spet sodelovala. Pred tremi dnevi smo z njim opravili še konferenčni klic, da rečemo še kakšno iz oči v oči. Zdaj je povsem fokusiran, da uspešno konča sezono. Sem pa Luki v šali že večkrat rekel, da imam jaz dva sina, ki jima je ime Luka: eden je Luka Dončić, drugi pa Luka Kokoškov," Kokoškov ne skriva, da bi rad imel v ekipi Dončića, a po drugi strani je kristalno jasno, da o tem ne bo odločal sam oziroma zagotovo ne bo imel zadnje besede.
 

Slovenija v veliko pomoč


Obstajale so celo kombinacije, da bi slovensko kolonijo v Phoenixu okrepil še Goran Dragić. "Ljudje v Phoenixu precej razmišljajo o Goranu, ki je tu pustil izjemen pečat. Obstajale so kalkulacije o prihodu Gorana v Phoenix, a je to zdaj nerealno. Goran ima dobrega trenerja," je še dodal Kokoškov, ki ne pozabi poudariti, kako pomembno je bilo njegovo delo na klopi Slovenije. "Slovenska košarka in slovenska reprezentanca sta precej menjali percepcijo o meni in mojem trenerskem delu. V veliko čast in zadovoljstvo mi je bilo, da sem lahko vodil to reprezentanco. V teh dneh žal ne morem v Slovenijo, bom pa držal pesti na tekmah proti Španiji in Črni gori," je obljubil Igor, ki je prepričan, da bo Luka pomagal Sloveniji na kvalifikacijskih tekmah v Stožicah. "Če bo obstajal en odstotek možnosti, bo Luka prišel, saj je velik patriot, zelo rad tekmuje in zmaguje!" je zaključil Kokoškov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije