Danes (19) prva tekma 28. kola 1. SNL

​Strah vzbuja črno-beli Mitja Lotrič.
Fotografija: Tekma 1.Slovenske nogometne lige med NK Celje in NK Mura. Celje, Slovenija 30.novembra 2019.
[avtor:Eržen Jure] FOTO: Foto: Jure Eržen/delo Eržen Jure
Odpri galerijo
Tekma 1.Slovenske nogometne lige med NK Celje in NK Mura. Celje, Slovenija 30.novembra 2019. [avtor:Eržen Jure] FOTO: Foto: Jure Eržen/delo Eržen Jure

Pri Olimpiji in Mariboru, ki je v nedeljo zvečer s 3:0 (strelci Ivan Kontek avt., Luka Zahović, Amir Dervišević 11-m) premagal Aluminij, bodo drevi enotni: srce jim bo bilo za prekmurske črno-bele. Prva današnja tekma 28. kola 1. SNL v Fazaneriji (19.00) bo še en derbi, ki je že aktiviral tudi matematike. Bo Mura ustavila niz Celja in se enakovredno vključila v boj za prvaka, bo Celje podaljšal niz brez poraza in z zmago celo za najmanj 24 ur prehitel vodilno Olimpijo?

Zeleno-beli in vijolični, ki so pod taktirko novega trenerja Sergeja Jakirovića še drugič osvojili poln izkupiček ob darilih tekmecev (od petih golov je le Rudi Požeg Vancaš v Domžalah zabil iz akcije brez srečnih naključij), bi z veseljem sprejeli razplet brez zmagovalca, zadovoljila bi jih tudi zmaga Prekmurcev. Toda to bi pomenilo, da bi tudi Mura potrkala na šampionska vrata.

Računic je še veliko, vznemirjenj pa še več. V vlogi glavnega zvezdnika današnjega spektakla brez navijačev – kakšna tragedija, prav v tej sezoni, ko se obeta prvovrstna poslastica za naslov – bo domači fant v napačnem dresu, Mitja Lotrič. Bržčas edini manjkajoči kamenček v Murinem prekmurskem mozaiku.

Bobičanec ali Lotrič

Prekmurec od glave do pete iz Vaneče pri Puconcih je v soboto odločil zmagovalca v Stožicah, mož odločitve je bil tudi v drugih tekmah. V hokejskem seštevku golov in podaj je pri številki 24 (14 + 10), boljši je le njegov soigralec Dario Vizinger (27, 18 + 9). Celjski trener Dušan Kosić ima v 25-letnem peklenščku najmočnejši strup v steklenički. Lotrič je visok vsega 169 cm in šviga, preigrava, zabija ter podaja. Nadležen je kot muha, učinkovit kot komar.

Toda tudi Mura je v obdobju epidemije vzgojila virus, ki povzroča hude preglavice tekmecem. Od Mitje poldrugo leto starejši in naposled brez zdravstvenih težav Luka Bobičanec – oba imata tudi približno podobni vlogi na igrišču – ima v uglašenem orkestru dirigenta Anteja Šimundže proste roke solista. Ko 27-letni Međimurec (16, 10 + 6) zaigra po svojih notah, padajo evrogoli in asistence. Dvakrat Aluminij, minuli soboto še Tabor sta spoznala mojstrstvo enega od številnih Lukatov, ki pišejo odmevna športna poglavja.

Šimundža ali Kosić

Kdo bo trenerski zmagovalec, Ante Šimundža s taktično najbolj dovršeno igro ali Dušan Kosić z všečno in tudi točkovno uspešno? To je še en prvovrstni dvoboj, ki še ne bo dal zmagovalca, a tudi ne poraženca. Mariborčan na soboški klopi je tako rekoč že na pragu prve lovorike, Kosić je še trdno v boju za prvaka. Vrstnikoma (oba letnik 1971) in nekoč tekmecema na igrišču ne bo lahko, Mura bo igrala že četrto tekmo v desetih dneh, Celje je v Stožicah komaj še dihalo. Igralce so grabili krči. Šimundža je tip trenerja zmagovalca in ni preračunljiv, želi zmagovati in osvajati lovorike. Vse je že osvojil. Kosiću manjka le še tekmovalni presežek. A njegovi privrženci pravijo, kdaj, če ne zdaj? 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije