NOGOMET

Tudi Lewandowski sivi lase selektorju Keku

Derbija v Liverpoolu in Madridu bi lahko zasenčila Barcelono in Manchester C.
Fotografija: Poljak Robert Lewandowski je z osmimi goli najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Poljak Robert Lewandowski je z osmimi goli najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Sredi februarja prihaja eden od vrhuncev v nogometni ligi prvakov 2018/19. Drevišnji derbi med Liverpoolom in Bayernom ter jutrišnji spopad Atletica z Juventusom bi lahko zasenčila večino drugih pogovorov med športnimi navdušenci na stari celini, ne le pri nas. In pozor: ob tem danes in jutri igrata tudi prva favorita lige prvakov Barcelona in Manchester City!
Kar posrečeno je Uefa »načrtovala« spored osmine finala, ne zgodi se namreč pogosto, da so v pičlih dveh dneh štiri tako kakovostne, spektakularne in odmevne tekme, kakršne bodo najboljši v Evropi ponudili navijačem danes in jutri. Drevi bi še kako prišel prav dodaten termin začetka tekem ob 18.55, saj bo od 21. ure marsikomu pregorel daljinec … Barcelona ima veliko privržencev tudi v Sloveniji, toda ob isti uri bosta dobrih 1000 km od Lyona igrala Liverpool in Bayern, torej kluba, ki bi kaj lahko spisala enega od najlepših dvobojev osmine finala. Tudi Bayern in Liverpool imata pri nas odprtih več navijaških podružnic, njuni privrženci spadajo med starejše in najbolj zveste, kluba sta med najbolj tradicionalnimi in spoštovanimi v Evropi.

Na igrišču ne bo več spoštovanja, kot je treba, na mizi je boj za četrtfinale, v katerega se tekmeca podajata do zob oborožena. Liverpool na svojem stadionu Anfield igra posebno živahno, njegov napad Mane-Firmino-Salah (4-3-3) je učinkovit desetkrat bolj kot britanska vlada. Enako velja za dobro naoljeni bavarski stroj – hrvaški trener Niko Kovač je prebolel lansko rezultatsko krizo, vodstvo kluba ga je podprlo, letos je tekmecem le enkrat zabil manj kot tri gole – ob edinem porazu v Leverkusnu (1:3). Bavarci igrajo raznovrstno, nad Angleže naj bi krenili v postavitvi 4-2-3-1: s tremi ofenzivnimi igralci Comanom, Jamesom in Gnabryjem, pred njimi pa bo iskal gol Robert Lewandowski (30). Ta je dobil dodaten motiv za igro v klubu in reprezentanci, v kateri sta ga izzvala mlajša rojaka Arkadiusz Milik (24) in Krzysztof Piatek (23), zvezdnika italijanskega prvenstva. Tako dobrega napada nima vsakdo v Evropi, zaradi česar sivijo lasje tudi slovenskemu selektorju Matjažu Keku. Na srečo bodo Slovenci prvič igrali s Poljaki šele septembra …

Napad Messi- Suarez-Dembele

»Še nikdar nisem igral na Anfieldu, a o vzdušju na njem vem dovolj, da lahko zatrdim: komaj čakam na začetek tekme! Ob tem bomo igrali proti moštvu, ki ga vodi Jürgen Klopp, zato bom posebno motiviran. Jürgnu sem globoko hvaležen za vse, kar je storil zame v Dortmundu, od njega sem se ogromno naučil,« je strnil pričakovanja Lewandowski. Prav s Kloppom sta v letih 2011 in 2012 z nemškega vrha zadnja sklatila Bavarce.

Kdo ve, kako spektakularen bo prvi »polčas« dvoboja med Lyonom in Barcelono. Katalonci so bili sinoči zelo zadovoljni z udobjem, mirom in tišino v hotelu Marriott Cite Internationale, drevi bodo napadli gostitelje z vsemi topovi. Med njimi bo priljubljeni Ousmane Dembele, Lyonova orožja pa bo ustavljal Samuel Umtiti, ki je prišel na staro celino iz Kameruna pred 17 leti prav v – Lyon. Trener Ernesto Valverde bo krenil nad Francoze s trojčkom Messi-Suarez-Dembele (4-3-3), tudi napad gostiteljev bo vodil – Dembele, leto mlajši napadalec, ki je svojo kakovost razkril novembra 2017 v Domžalah v majici francoske selekcije U-21: tedaj je zabil tri gole. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije