ODBOJKA

Béziers pravljični preskok v karieri

Odbojkarica Eva Mori osvojila francoski naslov, je najboljša podajalka lige. Kapetanka slovenske reprezentance želi nadaljevati rezultatski vzpon.
Fotografija: Eva Mori je osvojila svoj premierni pokal za naslov državne prvakinje. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Eva Mori je osvojila svoj premierni pokal za naslov državne prvakinje. FOTO: Instagram

LJUBLJANA – Slovenska odbojkarica Eva Mori je v letošnji sezoni z Béziersem osvojila francoski državni naslov, tudi za klub z juga Francije pa je bil to prvenec na seznamu domačih šampionov. »To je neverjeten občutek, potem ko je še zadnja žoga padla na tla igrišča, se še nisem zavedala, da smo zmagale. Šele naslednji dan so prišli tisti pravi občutki,« je trenutke zmagoslavja spet podoživela 22-letna Primorka, potem ko je s soigralkami v finalu s 3:2 ugnala Cannes.

Morijeva je bila izbrana tudi za najboljšo podajalko v francoskem prvenstvu, torej je bil prestop iz Bergama, v Italiji je preživela tri sezone, tudi po tej plati več kot upravičen. »Dvakrat sem bila razglašena za najboljšo, enkrat sem dobila priznanje lige, drugič po izbiri trenerjev. Preskok iz Bergama je bil več kot uspešen. Igrala sem glavno vlogo v ekipi Béziersa, s svojo odločitvijo za prihod v Francijo sem več kot zadovoljna,« je nadaljevala Eva Mori, ki je potrdila, da je na splošno življenje v Béziersu res bolj južnofrancosko lagodno: »Tudi ko smo ligaško gostovale na severu, sem videla, da je tam drugače. Béziers je super, nekakšno počitniško mesto.«

Kapetanke Morijeve zaradi poškodbe trenutno ni na pripravah slovenske reprezentance, ta se pripravlja za sredozemske igre v španski Tarragoni od 22. junija do 1. julija. »Gre za vnetje ramena. Predvidevam, da bom čez deset dni že nared, da se na treningih pridružim reprezentanci. Na sredozemskih igrah moramo potrditi rezultat, ki smo ga s srebrnim odličjem napravile na domačem svetovnem prvenstvu do 23 let. Sicer manjka nekaj igralk, a to ni toliko pomembno. Pokazale smo, da je pomembna ekipa, ne pa imena,« razmišlja Eva.

Slovenke bodo v skupini igrale z Alžirkami, Egipčankami in Portugalkami. »Ne vemo, s kako močnimi ekipami bodo prišle reprezentance. Nočemo le sodelovati na igrah, temveč narediti rezultat, to bi bil denimo polfinale,« meni. V kvalifikacijah za EP 2019, začnejo se avgusta, je Slovenija v skupini A skupaj z Belgijo, Islandijo in Izraelom, dve najboljši vrsti pa napredujeta na prvenstvo. Slovenske odbojkarice bodo po letu 2015 lovile sploh svojo drugo uvrstitev na EP.

»Če se ne uvrstimo na prvenstvo, bi bilo to veliko razočaranje. Realna je osvojitev drugega mesta, Belgijke so močne, a tudi z njimi se da igrati,« je piko na i dala Eva Mori, ki bo tudi v naslednji sezoni igrala v francoskem prvenstvu, a v novi ekipi Volero Le Cannet.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije