LIGA PRVAKOV

Beli balet nared za enajst živali

Real in Liverpool bosta v soboto odločila o zmagovalcu lige prvakov. Madridski Nemec Toni Kroos odlično pozna trenerja rdečih Kloppa.
Fotografija: Realov Toni Kroos (na fotografiji levo) je finale lige prvakov napovedal z živalskim besednjakom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Realov Toni Kroos (na fotografiji levo) je finale lige prvakov napovedal z živalskim besednjakom. FOTO: AFP

MADRID – V Kijevu se temperatura vse bolj dviga. Tista nogometna namreč, v soboto se bosta ob 20.45 v finalu lige prvakov pomerila madridski Real in Liverpool. Kraljevi klub lovi svoj tretji zaporedni naslov evropskega klubskega prvaka, skupaj trinajstega, rdeči iz angleškega pristaniškega mesta pa želijo obnoviti leta slave, ko so med letoma 1977 in 1984 štirikrat osvojili krono stare celine. To jim je uspelo še v sezoni 2004/05. Liverpoolovci so nazadnje v sklepnem obračunu nastopili leta 2007 in izgubili z Milanom.

Zaradi kakovosti, v španski strokovni javnosti je celo nekaj podcenjevanja igralne vrednosti Liverpoola, in izkušenj v elitnem tekmovanju je favorit beli balet iz kastiljske prestolnice, a trener Reala Zinedine Zidane ve, da je to treba potrditi tudi na travnati površini. »Smo pripravljeni za finalni izziv, a ne zaradi tega, ker imamo več izkušenj. Te ne pomenijo ničesar, finale je tekma zase. Vendar pa tudi ne menim, da bo Liverpool zaradi tega, ker že trinajst let ni bil najboljši v tem tekmovanju, bolj motiviran od nas. Smo namreč nabrušeni do skrajnosti. Ker nismo bili uspešni v domačem prvenstvu in pokalu, je letošnja uvrstitev v finalni dvoboj res nekaj posebnega,« je modrovala francoska legenda na Realovi klopi.

Liverpool ni le Salah

»Res je, da smo dobili zadnji dve finalni tekmi in da je zmagovanje zaradi tega videti kot naša navada in preprosto opravilo, a vemo, da ni tako,« pristavlja levi bočni branilec Marcelo. Cristiano Ronaldo bi z uspehom v finalu lahko dvignil že svoj peti zmagovalni pokal v ligi prvakov, štirikrat je bil uspešen z madridskim klubom, leta 2008 še z Manchester Unitedom.

»Da osvojiš ligo prvakov, moraš biti najboljši na svetu in vedno skrajno motiviran,« je klišejsko navrgel Portugalec. »Smo nared, da se soočimo z enajstimi živalmi, ki nas čakajo v Liverpoolovih dresih. Trenerja rdečih Jürgena Kloppa pa se spominjam iz nemškega prvenstva, ko je še vodil Borussio iz Dortmunda. Z mojim Bayernom smo imeli vedno težave z njo. Zato pričakujem sila agresivne nasprotnike, ki bodo vso tekmo pritiskali na nas, saj smo z žogo v nogah močnejši. Storili bomo napako, če se bomo osredotočili le na njihovega odličnega napadalca Mohameda Salaha. Premagati moramo Liverpoolovo moštvo, ne le enega posameznika. Upam tudi, da se ne bo spremenil Kloppov negativni niz, saj je izgubil že pet zaporednih dvobojev v velikih pokalnih fiinalih,« pa je bil o tekmecih iz mesta beatlov po svoje živopisno beseden ​Toni Kroos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije