ODMEVI

»20 krogel v cilj, eno pa v možgane«

O uspehu Jakova Faka pišejo tudi hrvaški mediji.
Fotografija: Jakov Fak. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jakov Fak. FOTO: Reuters

LJUBLJANA, PJONGČANG – Jakovu Faku je uspel podvig nad podvigi. »Hrvat nadgradil zgodovinsko medaljo za Lepo našo in Sloveniji poklonil uspeh kariere,« o srebrni medalji 30-letnega biatlonca poročajo hrvaške Sportske novosti.

»Hrvaški biatlonec Slovenijo vrgel v trans, Fak je streljal brez zgrešenih strelov,« pa je naslov članka na spletnem portalu TPortal. Isti hrvaški portal pa v drugem članku povzema naslove slovenskih medijev o uspehu Faka.

Portal omenja, da so znali biti slovenski mediji kritični do Mrkopljana, potem ko je na prvih dveh tekmah v Pjongčangu osvojil 23. in 47. mesto. 

Citirajo pa tudi slovenske navijače in njihove komentarje. ​»Dajte mu zastavo v cilju,« se glasi eden izmed komentarjev, ki se nanaša na odziv dela slovenske javnosti, zaradi katerega se je Fak odločil, da ne bo kandidat za zastavonošo Slovenije ob odprtju iger v Južni Koreji. Kot komentar, ki najbolj odmeva, pa navajajo tvit: »Jakov je danes izstrelil 21 krogel, 20 v cilj, eno pa v možgane tistih, ki so dvomili o njegovi pripadnosti Sloveniji.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije