APLIKACIJE

Slovenska aplikacija, ki opozarja na radarje

Brezplačna aplikacija za mobilne telefone (android in ios).
Fotografija: Foto: thinkstock.com
Odpri galerijo
Foto: thinkstock.com

Ste eden/ena izmed tistih, ki poslušajo nekatere komercialne radijske postaje z enolično in ponavljajočo se glasbo samo zaradi prometnih obvestil oziroma opozoril o radarjih in policijskih kontrolah?

Za takšne in drugačne uporabnike je slovenska ekipa Brezkazni.si pripravila istoimensko brezplačno aplikacijo za mobilne telefone (android in ios), ki deluje kot družabno omrežje za obveščanje o radarjih. Uporabnik – seveda ne med vožnjo, to je prepovedano in zelo nevarno – na lokaciji, kjer opazi radar ali kontrolo, s pritiskom na ustrezno tipko to objavi in obvestilo prejmejo vsi uporabniki aplikacije, ki imajo vključeno obveščanje, morajo pa aktivirati tudi prenos podatkov.

Aplikacija sama pazi, da se lokacije radarjev ali policijskih kontrol ne podvajajo, uporabniki pa sproti dodajajo ali odvzemajo opozorila o njih. Seveda se da nastaviti, da ne prejemamo vseh obvestil, ampak samo tiste iz naše okolice. V dobrih dveh tednih si je aplikacijo naložilo že več tisoč uporabnikov, je pri vrhu Googlove in Applove lestvice najbolj priljubljenih v Sloveniji, ocene uporabnikov pa so več kot dobre, in sicer 4,8 od 5.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije