Naslednik Solskjaerja

Manchester United potrdil: Dobrodošel, Ralf Rangnick

Angleški nogometni velikan Manchester United je kmalu po poldnevu v ponedeljek potril prihod novega trenerja, Nemca Ralfa Rangnicka.
Fotografija: Kot trener je Rangnick (na fotografiji) nazadnje leta 2019 vodil Leipzig, kjer je sodeloval tudi z občasnim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Kot trener je Rangnick (na fotografiji) nazadnje leta 2019 vodil Leipzig, kjer je sodeloval tudi z občasnim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Ralf Rangnick bo v skladu s pričakovanji na klopi Manchester Uniteda nasledil klubsko legendo Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki je po treh letih zaradi slabih rezultatov na začetku sezone 2021/22 zapustil klop rdečih vragov. Rangnick še čaka na delovno dovoljenje, pri Unitedu pa so ga predstavili kot začasnega trenerja do konca sezone. Po koncu trenerskega staža bo še dve leti deloval v klubu kot svetovalec, so potrdili pri klubu z Old Trafforda. Rangnick, ki je največji pečat pustil v Salzburgu in Leipzigu, kjer je tudi vzpostavil produktivni klubski šoli, je nazadnje kot svetovalec deloval pri moskovski Lokomotivi.

»Dobrodošel, Ralf Rangnick,« je dan po remiju na premierligaškem obračunu z vodilnim Chelseajem (1:1) na twitterju zapisal United in se zahvalil Moskovčanom, ki so omogočili podpis pogodbe. Dokler 63-letni Nemec ne bo dobil delovne vize, bo člane še naprej vodil Michael Carrick, so dodali. 

»Navdušen sem, ker se bom pridružil Manchester Unitedu in osredotočen sem na to, da bom klubu pomagal do uspešne sezone. Ekipa je polna talenta in ima izvrstno ravnovesje med mladimi in izkušenimi. Ves moj trud v naslednjih šestih mesecih bo usmerjen v pomoč tem igralcem, da bodo lahko izpolnili ves svoj potencial, tako posamično kot, kar je najpomembneje, ekipno. Poleg tega se veselim tudi podpori dolgoročnih ciljev kluba v vlogi svetovalca,« je dodal Rangnick, ki je v karieri vodil že številne klube. Začel je pri B-ekipi Stuttgarta, nadaljeval pa pri Lippoldsweilerju, Korbu, ekipi Stuttgarta do 19 let, Reutlinnu, Ulmu, članski ekipi Stuttgarta, Hannovru, Schalkeju, Hoffenheimu in nazadnje Leipzigu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije