REKORD

Srb je v eni uri naredil 3386 sklec in podrl Guinnessov rekord

Vsakih 20 sekund je naredil 23 sklec!
Fotografija: Mileta Stankovič pred zadnjim 3386-sklecem. FOTO: Bar.saiyan111/instagram 
Odpri galerijo
Mileta Stankovič pred zadnjim 3386-sklecem. FOTO: Bar.saiyan111/instagram 

Mileta Stanković (23) je študent Fakultete za šport in telesno vzgojo, trenira boks in košarko, biti kondicijski trener pa je njegovo pravo življenjsko poslanstvo.

image_alt
Ste utrujeni, imate suho kožo, se borite s prehladom? Primanjkuje vam teh ključnih vitaminov

Pred štirimi dnevi je v eni uri naredil 3386 sklec in s tem podrl Guinnessov svetovni rekord. Počakati mora le še na uradni rezultat.

Da ne gre le za fizično pripravljenost, ampak tudi psihično, priča dejstvo, da je že večkrat bil bitke sam s seboj. Bili so trenutki, ko je hotel odnehati, a si je z vsakim novim odrivom dal motivacijo.

Pravi ljubitelji športa vedo, kako pomembno je pravilno izvesti vsako vajo. Tudi tokrat je način izvedbe sklec vključeval določena pravila. Najbolj pomembno je bilo, da so bile roke pri vsaki novi skleci pod kotom 90 stopinj.

Mimogrede, Miletov prvi poskus podreti Guinnessov rekord v številu opravljenih sklec v eni uri je bil leta 2020. Vendar je moral nehati zaradi poškodbe na nogi. Tokrat ni odnehal, niti ni opustil želje, da bi svoj trud in delo posvetil drugim.

»Moja velika želja je pomagati vsem otrokom, vsem ljudem s kakršnim koli primanjkljajem. Ni pomembno, ali je fizični, gibalni, psihični. Le tako lahko ozavestijo, kako pomembni so zase in za druge. Močnejše, kot je telo, močnejši je duh,« je dejal Mileta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije