ZNEBITE SE JIH

Ti predmeti v dom prikličejo bedo

Za srečo in blagostanje se čim prej znebite predmetov, ki v življenje ne prinašajo ničesar dobrega.
Fotografija: Za srečo in blagostanje se znebite nekaterih predmetov, ki v dom prikličejo bedo.  FOTO: Juliealexk/Gettyimages
Odpri galerijo
Za srečo in blagostanje se znebite nekaterih predmetov, ki v dom prikličejo bedo.  FOTO: Juliealexk/Gettyimages

Filozofija opremljanja bivalnih prostorov in okolja na splošno ima veliko nasvetov, ki pomagajo do boljšega počutja in tudi blagostanja. V korist slednjemu se morate čim prej znebiti treh predmetov, ki v dom prikličejo bedo.

Katere morate takoj zavreči?

Darila oseb, ki jih ne marate

Vsakomur se je že zgodilo, da je dobil nekaj v dar od osebe, ki je ne mara in se ob njej ne počuti prijetno. Vprašanje pa je, kaj storiti s takšnimi darili. Feng šuj ima odgovor: takoj se jih znebite. Lahko jih podarite naprej ali jih zavrzite, v nobenem primeru pa jih ne imejte doma.

Uvelo cvetje

Rastline simbolizirajo rast, razvoj, napredek, hkrati so lep okras doma. A le, če so lepe, sveže, bujne in zdrave. Suho cvetje, odmrle lončnice in podobno žal ne prinaša v dom ničesar dobrega, saj ovira razvoj in rast, zato se jih, če jih imate v šopku ali lončku, takoj znebite.

Polomljeni in pokvarjeni predmeti

Naj gre za polomljene skodelice, poškodovane krožnike ali naprave, ki ne delujejo več: vsega tega doma nočete. Ne samo zato, ker ni prijetno na pogled, temveč tudi, ker polomljeni in pokvarjeni predmeti ustvarjajo energijo, ki ovira napredek, zato jih res nočete imeti doma.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije