AVTOMOBILIZEM

Peugeot predstavil novo izvedbo modela 3008: znano, kdaj bo prišla v Slovenijo

Novi Peugeotov križanec bo malce daljši od predhodnika: najprej električni in kot blagi hibrid, jeseni pa še kot priključni hibrid.
Fotografija: Deluje kot kupejevsko navdihnjeni suv. FOTO: Peugeot
Odpri galerijo
Deluje kot kupejevsko navdihnjeni suv. FOTO: Peugeot

Peugeot je razkril povsem novo izvedbo enega svojih najuspešnejših modelov sodobnega časa – peugeota 3008. S 454 centimetri bo 10 centimetrov daljši od predhodnika, deluje pa kot kupejevsko navdihnjeni suv, saj se streha zadaj malce spušča. V notranjosti je armaturna plošča pripravljena še bolj atraktivno kot doslej. Prtljažnik ima odvisno od pogonske izvedbe prostornino od 470 do 520 litrov.

To je prvi model z nove osnove STLA, razvite za vse znamke velike skupine Stellantis. Peugeot 3008 bo imel tri vrste električnega pogona (tudi štirikolesnega), odvisno od baterije bo uradni doseg od 525 do 700 kilometrov. Baterije bo uvodoma izdelovala družba Findreams, ki je del kitajskega velikana BYD, avtomobil bodo sestavljali v Peugeotovi tovarni v Sochauxu v Franciji.

Morda bo za koga pomembna informacija, da bo novinec na voljo tudi v različnih hibridnih izvedbah. V Slovenijo bo pripeljal predvidoma spomladi prihodnje leto, najprej električni in kot blagi hibrid, jeseni pa še kot priključni. Peugeot bo po modelu 3008 verjetno predstavil tudi nekoliko bolj prostornega peugeota 5008 s podobnimi pogonskimi možnostmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije