RECEPT

Tatarski biftek

Ljubitelji tatarskega biftka, ki imajo čas in voljo, ga najraje pripravijo sami; osnova je dobro meso, najboljša je junetina.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Tatarski biftek, ki ga kupimo v trgovini, je običajno precej drugačen od domačega. Bolj fino je mlet, včasih je videti kot pašteta, doma pa ga narežemo ali nastrgamo, da so vidni večji koščki. Barva in mazljivost sta odvisni od dodatkov, če mu dodamo majonezo in maslo, ga bo lažje mazati.

Nekateri ga postrežejo tako, da nastrgano ali zmleto meso oblikujejo v kepo, zraven pa postrežejo dodatke, da si vsak po svoje začini svoj delež. Pogosto k biftku postrežejo rumenjak. Pojemo ga čim prej, če opazimo, da se začneta spreminjati barva ali vonj, ga raje zavrzimo. Iz presežkov lahko pripravimo kakšno omako. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije