ODPRTA KUHINJA

Tako pravilno uživamo laneno seme (z receptom)

Laneno seme, ki mu pravimo tudi omelo za črevesje, je pred uporabo potrebno obdelati. A kako in kakšen naj bo dnevni odmerek za zdravje?
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Laneno seme je majhno, ploščato, od zlate do temno rjave barve. Ko ga namočimo v vodi, ga obda sluzast ovoj. Ta ovoj lahko precedimo skozi fino cedilo in ga nato s stepalnikom stepemo v belo, beljaku podobno zmes, ki jo uživamo na primer za čiščenje organizma. Mnogi posežejo po njem ob spomladanskem postu, čiščenju in prenovi telesa. Za čiščenje črevesja je sluz lanenega semena tako pomembna, da so ga poimenovali kar omelo za črevesje.

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije