RECEPT

Solata s čičeriko

Zanimiva in nasitna solata nekoliko eksotičnega okusa, ki mu posebno noto daje granatno jabolko.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Medtem ko se pozimi priležejo juhe, enolončnice in druge jedi na žlico, jih v toplejših dneh začenjajo izpodrivati hladne jedi, zlasti krepke solate.

Za osnovo vzamemo riž, testenine ali stročnice, vse drugo pa je stvar okusa in domišljije kuharja. V tako solato običajno dodamo svežo nasekljano zelenjavo in jo začinimo s poljubim prelivom, poleg klasičnega iz kisa in olja je odlična izbira jogurt ali smetana. Namesto kisa lahko uporabimo limono, zelenjavo pa smo tokrat nadomestili z zrnci granatnega jabolka, ki so rahlo kiselkasta in ravno prav sladka, da dajo solati poseben okus. Kombinacijo granatnega jabolka in slanega sira bo lepo dopolnil aromatični peteršilj, ki ga bogato nasekljamo v našo solato.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije