OKUSI

Recept za pito banoffee

Krasna sladica.
Fotografija: FOTO: Demimerzi/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Demimerzi/Getty Images

1. Piškote v sekljalniku zdrobimo v drobtine (lahko jih damo v vrečko, dobro zapremo in potolčemo z valjarjem). Pretresemo v skledo. Maslo (ali kokosovo maščobo) stopimo in prelijemo čez piškotne drobtine ter dobro premešamo. Mešanico pretresemo v model za pito (najbolje s snemljivim dnom) ter razporedimo po dnu in robovih, dobro pritisnemo z dlanmi ali žlico ter površino zgladimo. Postavimo v hladilnik za najmanj eno uro.
2. Karamelni namaz dobro premešamo in enakomerno namažemo po piškotnem dnu z žlico ali paletnim nožem. Banane olupimo in narežemo na kolobarje ter jih polagamo po namazu (vsakega nežno pritisnemo vanj), dokler ne prekrijemo vse površine. Postavimo v hladilnik.
3. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu. Pito vzamemo iz hladilnika ter jo enakomerno premažemo s smetano. Potresemo z naribano čokolado. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije