RECEPT
Piščančja solata
Hladne solate so enostavno in hitro pripravljen obrok, lahko jim dodamo testenine, riž ali stročnice
Odpri galerijo
Solata je odlična zdrava malica, in da bi nas nasitila, zelenjavi dodamo riž, testenine ali stročnice. Tako solato lahko pripravimo vnaprej, na primer za malico v službi, začinimo jo, tik preden jo bomo zaužili. Izogibajmo se čebuli in česnu, pa če nam še tako dišita, bolje bo, če v skledo narežemo malo svežega pora, pikanten okus dobimo z dodatki ostrejših začimb, na primer popra ali čilija.
Pazimo, da riža, testenin ali stročnic ne razkuhamo, saj bo solata veliko bolj okusna pa tudi privlačna na pogled, če bo njena struktura čvrsta, tako da bomo lahko videli, kaj sploh jemo.
Za 4 osebe:
300 g testenin
200 g piščančjih prsi
3 paprike (rdeča, rumena, zelena)
2 paradižnika
nekaj listov sveže bazilike
2 žlici mešanih semen
1 lonček tekočega jogurta
sol, olje
Testenine skuhamo po navodilih in odcedimo. Piščanca narežemo na tanke trakove in na hitro popečemo na vročem olju. Paprike in paradižnik očistimo in narežemo na majhne kose. V skledo stresemo testenine, dodamo zelenjavo in meso, solimo in prelijemo z jogurtom in dobro premešamo. Potresemo s svežo baziliko in mešanico semen. Če solato pripravljamo za v službo, paradižnik in jogurt dodamo, tik preden jo zaužijemo.
300 g testenin
200 g piščančjih prsi
3 paprike (rdeča, rumena, zelena)
2 paradižnika
nekaj listov sveže bazilike
2 žlici mešanih semen
1 lonček tekočega jogurta
sol, olje
Testenine skuhamo po navodilih in odcedimo. Piščanca narežemo na tanke trakove in na hitro popečemo na vročem olju. Paprike in paradižnik očistimo in narežemo na majhne kose. V skledo stresemo testenine, dodamo zelenjavo in meso, solimo in prelijemo z jogurtom in dobro premešamo. Potresemo s svežo baziliko in mešanico semen. Če solato pripravljamo za v službo, paradižnik in jogurt dodamo, tik preden jo zaužijemo.
Pazimo, da riža, testenin ali stročnic ne razkuhamo, saj bo solata veliko bolj okusna pa tudi privlačna na pogled, če bo njena struktura čvrsta, tako da bomo lahko videli, kaj sploh jemo.