SLASTEN NADEV

Recept: kranjski štruklji

S palačinkami se družijo marelična marmelada, smetana in ribana kaša.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

V Gostilni Kot sredi gorenjske metropole imajo na jedilniku kranjsko trojko, poimenovano po največjem gorenjskem mestu, torej: kranjsko klobaso, kranjsko pivo in kranjske štruklje. Arvajevo kranjsko klobaso v Kotu skuhajo po znanem postopku, varjenje piva prepustijo Kranjski pivovarni. Kaj pa so kranjski štruklji, ki jih v Kotu pripravljajo vse od leta 1936? Recept je leta 1868 izšel v kuharici Magdalene Pleiweis, ki je bila osnova za veliko slovensko kuharico Felicite Kalinšek. V nadevu so domača marelična marmelada, smetana in kuhana ribana kaša. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije