RECEPTI

Enostavne, sezonske in lokalne jedi

Prav nobena od jedi ni pretirano zapletena, loti se jih lahko tudi kuharski začetnik
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

V nov teden se podajamo z enostavnimi jedmi, ki jih pripravimo iz lokalnih sestavin. Prav nobena ni pretirano zapletena, loti se jih lahko čisto vsak, tudi kuharski začetnik. Potrudili smo se, da tudi tokrat uporabimo lokalno pridelane sestavine, ki jih lahko kupimo na skorajda vsaki slovenski tržnici: mi smo se ponje odpravili na kranjsko in tudi na tisto, ki jo enkrat na mesec pripravijo v Stražišču. Za zadnjo skrbi Društvo Sorško polje v sodelovanju z lokalno krajevno skupnostjo, na njej pa je vselej – upoštevajoč vse veljavne ukrepe – zaznati živahen utrip. Prodajalci, ki vsak drugi petek v mesecu za dve uri zavzamejo Baragov trg, v Stražišče pridejo s skorajda celotne Gorenjske, na stojnicah pa je vsakič več dobrot: od mlečnih in mesnih izdelkov prek kruha do peciva, testenin, jajc, sadja, zelenjave ... Vsekakor več kot dovolj lokalnih in sezonskih izdelkov, da iz njih sestavimo razgiban jedilnik! 


FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele



FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele



FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele



FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele



FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije