OKUSNO

Recept: domača gorčica

Priprava nam bo vzela manj kot eno uro, trud pa bo poplačan z okusom, ki prekaša industrijskega.
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Domačo gorčico lahko pripravimo iz gorčične moke, ki jo kupimo v bolje založenih trgovinah z živili, lahko pa namesto moke uporabimo seme. To nekaj ur namakamo in nato zmeljemo v blenderju. Postopek priprave gorčice nadaljujemo po v receptu opisanem postopku.

Vedeti moramo, da gorčica iz semen ne bo tako gladka kot tista iz moke, saj semen v mešalniku ne bomo mogli povsem gladko zmleti. Lahko pa namočena dodamo že pripravljeni gorčici, ki bo tako še bolj zanimiva. Dodamo lahko še več začimb, na primer žajbelj, muškatni orešek, cimet, tako bo okus še bolj poln. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije