RECEPT

Češnjeva pita

Če se v izobilju češenj zgodi, da ne moremo vseh pojesti, jih uporabimo za pripravo sladic
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Češnje so med znanilkami poletja, ko bo sezona domačega sadja na vrhuncu in nam ne bo treba posegati po uvoženem južnem. V idealnih razmerah bi zlezli na drevo, jih sproti smukali in pljuvali pečke na tla, pri tem pa bi nam bilo malo mar, ali je vmes katera črviva.

Takih priložnosti ni prav veliko, zato češnje kupimo na tržnici ali v trgovini, morda celo pri obcestnih prodajalcih, še najbolje pri kmetu na dvorišču. Ker niso prav poceni, jih uporabimo smotrno, če ne pojemo svežih, specimo zavitek ali pito, saj češnje zgnijejo v nekaj dneh, tudi če so v hladilniku. Še posebno nadležno je, če oživijo, kot pravijo, torej postanejo črvive. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije