PROTESTI

Župana ugrabili, ker ni izpolnil obljub

Mehičani razjarjeni zaradi neizpolnjenih zavez. Montiel se je hotel odkupiti s 130.000 evri.
Fotografija: Mirni protesti so kmalu postali resnejši. FOTO: FB
Odpri galerijo
Mirni protesti so kmalu postali resnejši. FOTO: FB

CHICHIQUILA – Župana mehiške Chichiquile so volivci zaprli v mestno hišo, ker ni izpolnil svojih predvolilnih obljub. Alfonso Hernández Montiel je imel le še pet mesecev do konca mandata, ko je postalo očitno, da so bile njegove obljube prazne. Zato je v nedeljo prišla velika skupina domačinov in protestirala, naj uresniči obljubljeno.

Mirni protesti so kmalu postali resnejši. FOTO: FB
Mirni protesti so kmalu postali resnejši. FOTO: FB

Kmalu so stvari ušle izpod nadzora, množica je onesposobila maloštevilne policiste in ujela župana in nekaj svetnikov v mestni hiši. Po pregovarjanju je župan obljubil, da bo plačal 130.000 evrov za prelomljene obljube. Očitno so mu slabim izkušnjam navkljub verjeli in ga izpustili. Lokalna vlada je v torek zavrnila novico, da bi privolila v plačilo odkupnine za župana, ljudje naj bi ga spustili prostovoljno.

Poznavalci tudi vladi ne zaupajo, po njihovem ne želijo priznati, da so plačali odkupnino, da se ne bi kaj podobnega zgodilo tudi drugim županom po državi. Že pred časom smo pisali o primeru iz Bolivije, ko so domačini svojega župana za eno uro priklenili na drog in ga javno osramotili, ker niso bili zadovoljni z njegovim delom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije