PANIKA

Zdravniki tavajo v temi: zaradi smrtonosne vročine umrlo 24 otrok

Ugotavljajo, da bolezen ni povezana s koronavirusom, nekateri pa menijo, da gre za hudo obliko virusa denga.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Adnan Abidi, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Adnan Abidi, Reuters

Skrivnostna bolezen, ki se hitro širi po Indiji, ubija otroke. Britanski The Sun poroča, da je zaradi neznane in nenavadne bolezni na severu Indije nenadoma umrlo 24 otrok, osem od teh je umrlo nekaj ur za tem, ko so se razvili prvi simptomi. Zdravstveno osebje za zdaj še ni uspelo odkriti, kaj povzroča smrtonosno vročino. Ob njej se pojavijo bolečine v sklepih, glavoboli, dehidracija in vrtoglavica. Začelo se je v petek, ko so umrli sedemletnik, tri mesece star dojenček in novorojenček, ki je štel komaj devet dni. Eden izmed staršev je medijem razkril, da so deklico pripeljali v bolnišnico zaradi visoke vročine, naslednje jutro pa je umrla. Podobno je dejal tudi oče dečka, ki je umrl dan po sprejemu v bolnišnico. Zdravniki za zdaj še niso odkrili, kaj povzroča skrivnostno bolezen. Odgovorov na številna vprašanja niso dale niti analize krvi. »Zbrali smo vzorce, da bi odkrili, kaj povzroča nenavadno vročino.«

Je krvi virus, ki ga prenašajo komarji? 


Nekaj podobnega se je v Indiji dogajalo že avgusta, ko je na podoben način na območju Utar Pradeša umrlo 50 oseb, med njimi večina otrok. Takrat so ugotovili, da so nekateri umrli zaradi pomanjkanja trombocitov. Zdravniki nekaterih okrožij pa so prepričani, da gre za bolezen, ki jo prenašajo komarji in da gre za hudo obliko denge. Vse paciente so testirali tudi na koronavirus, a so bili vsi negativni.

Skrivnostna bolezen poleg omenjenega koronavirusa povzroča veliko težav in še povečuje pritisk pacientov na bolnišnice. Še posebej hudo je v mestu Firozabad. Zdravnica Nita Kulšresta je povedala, da bolniki, še posebej otroci, umirajo zelo hitro in da je prav zato veliko panike.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije