V PRIPRAVLJENOSTI

Zaradi grožnje z bombo evakuirali Louvre, turisti v paniki zapuščali prizorišče (VIDEO)

Po napadu z nožem so razglasili najvišjo stopnjo pripravljenosti in zaradi varnostnih razlogov zaprli priljubljeno turistično atrakcijo.
Fotografija: Policija pred muzejem Louvre FOTO: Sarah Meyssonnier Reuters
Odpri galerijo
Policija pred muzejem Louvre FOTO: Sarah Meyssonnier Reuters

Pariški muzej Louvre so zaradi varnostnih razlogov zaprli. Po poročanju francoskih medijev naj bi tej turistični atrakciji grozili z bombnim napadom. Grožnjo oziroma opozorilo je Louvre prejel pisno. Na družabnih omrežjih so zapisali, da so se zaradi varnostnih razlogov odločili, da muzej evakuirajo in ga za danes zaprejo.

»Louvre je prejel pisno sporočilo, ki navaja tveganje za muzej in njegove obiskovalce,« je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala tiskovna predstavnica muzeja.

»V sedanjem nacionalnem kontekstu stanja najvišje pripravljenost smo se odločili, da ga evakuiramo in zapremo za en dan, medtem ko izvajamo potrebna preverjanja,« je dodala.

Na spletu so se že pojavili posnetki, kako so turisti v paniki zapuščali prizorišče. Na kraj so napotili večje število policistov, turisti pa so na družabnih omrežjih objavljali potek evakuacije. »Evakuirali so nas popolnoma v miru, prišlo pa je do nekaj prerivanja,« je dejal eden izmed turistov.

Denar bodo dobili vrnjen

Iz muzeja so sporočili, da bodo obiskovalci, ki so rezervirali vstopnico za današnji dan, dobili denar povrnjen.

Do grožnje s terorističnim napadom je prišlo po tem, ko je državni vrh danes po državi razporedili 7000 vojakov in razglasil najvišjo stopnjo pripravljenosti.

Napad na učitelja

V petkovem napadu v severovzhodnem francoskem mestu Arras je moški čečenskega porekla z nožem zabodel učitelja in hudo ranil še tri druge osebe v srednji šoli. V državi so po napadu dvignili stopnjo varnostne pripravljenosti na najvišjo raven, danes pa so sporočili, da bodo po državi razporedili 7000 vojakov.

Napad v Arrasu se je zgodil med naraščanjem napetosti v številčni francoski muslimanski in judovski skupnosti zaradi konflikta med Izraelom in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas. Francoske oblasti menijo, da obstaja povezava med tem konfliktom in napadom v Arrasu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije