ZABAVIŠČNI PARK

Zabava za 850 milijonov evrov

Odprli največji notranji zabaviščni park na svetu. V klimatizirani stavbi je šest tematskih področij.
Fotografija: Na vsakem koraku je mogoče srečati kakšnega risanega junaka.
Odpri galerijo
Na vsakem koraku je mogoče srečati kakšnega risanega junaka.

Fantazijski svet, v katerem med drugimi živita Superman in Batman, je oživel. Warner Bros je v Abu Dhabiju odprl največji notranji zabaviščni park na svetu, ki se razteza na 153.000 kvadratnih metrih in je stal kar 850 milijonov evrov. Obiskovalci bodo lahko uživali v šestih tematskih področjih, tudi fantazijskem mestu Gotham City, ki je zaslovel z Batmanom, pa jami, v kateri živijo Kremenčkovi, in seveda Supermanovem Metropolisu. Zlati kip zajčka dolgouščka z obveznim korenom pozdravi obiskovalce pri vhodu v kompleks, ki so ga, od prve skice na papirju pa do odprtja, delali enajst let. Poleg zajca bo v parku mogoče videti Toma in Jerryja ter Scooby-Dooja.

Obiskovalci imajo na voljo 29 voženj.
Obiskovalci imajo na voljo 29 voženj.

Warner Bros World Abu Dhabi je prvi velikanski zabaviščni park v regiji, stoji na otoku Yas, na robu prestolnice, tam pa ni edini. Yas je namreč dom nekaj velikih atrakcij, tam so med drugim Legoland, Ferrari World, steza Formula One Grand Prix in vodni svet pa seveda nakupovalno središče. No, stavba, v kateri je park, je zaradi puščavskega podnebja kajpak klimatizirana, notranjost je oblikovana tako, da se ves dan zdi, kot bi bilo poldne. Poskrbljeno je tudi za adrenalin, saj je na voljo 29 različnih voženj, tudi s čolnom po brzicah, le dve pa imata omejitev, in sicer glede na višino obiskovalca, denimo tista, v kateri lahko obiskovalci letijo v Batmanovem vozilu. Park je uresničenje sanj slehernega oboževalca superherojev.


V parku je tudi Gotham City, dom Batmana.
V parku je tudi Gotham City, dom Batmana.

Park – vstopnice za odrasle stanejo 68 evrov, za otroke pa 54 – je uradno odprl šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan, abudabijski princ in prestolonaslednik, prvi obiskovalci pa so si atrakcijo že ogledali. Gradilo jo je podjetje Miral Asset Management, ki je v lasti vlade, park pa je zadnji v množici podobnih v Združenih arabskih emiratih. Odgovorni menijo, da bo blagovna znamka Warner Bros v veliko pomoč pri premagovanju izzivov, s katerimi se soočajo drugi tematski in zabaviščni parki v Združenih arabskih emiratih, med temi je tudi dubajski, ki je lani pridelal 300 milijonov dolarjev izgube. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije