LEPA GESTA

Za poštarja zbrali 23 tisočakov

Hvaležne stranke so mu pripravile poslovilno zabavo. Po upokojitvi si je srčno želel oditi na Havaje.
Fotografija: Vsi ga bodo zelo pogrešali.
Odpri galerijo
Vsi ga bodo zelo pogrešali.

V ameriški zvezni državi Georgia so stanovalci soseske Mariette priredili poslovilno zabavo za svojega poštarja Floyda Martina, ki je raznašal pošto dolgih 30 let, od tega je v njihovi soseski služboval zadnji dve desetletji.
Okrasili so nabiralnike.
Okrasili so nabiralnike.

Po srednji šoli leta 1975 se je Martin najprej zaposlil na banki, a so mu nato ponudili službo na pošti za dvakrat višjo plačo, zato jo je nemudoma sprejel. »Vedno je bil nasmejan in dobre volje,« je povedala Jennifer Brett, ki je njegov zadnji dan dokumentirala s fotografijami.


»Stranke so bile od nekdaj zelo dobre z mano,« pa je poudaril Floyd. »Zelo jih bom pogrešal.« Nekateri otroci so se našemili v poštarje, kar ga je ganilo skoraj do solz. Poznajo ga celo lokalne mačke, ker jim je vsak dan dal kakšen priboljšek. Odrasli pa ga imajo za starega prijatelja. Floyd nima svojih otrok, nosil pa je pošto v 500 hiš z otroki, s katerimi je vsak dan preživel približno šest ur. Njegova največja želja je, da bi nekoč šel na Havaje.


Ob koncu delovnega dne se je zbralo več kot 300 ljudi in ulico so spremenili v zabavišče. Okrašeni so bili poštni nabiralniki, pripravili so dobrote in Martina zasuli z darili. To pa ni vse, prav tako so odprli račun in začeli zbirati denar, da bi ga poslali na Havaje. Zgolj v enem dnevu so zbrali več kot 23.000 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije