Vzgojitelj naj bi z novim koronavirusom okužil štiri malčke

Po Evropi se pojavljajo novi primeri okužb.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

V nemškem Heinsbergu so se v enem od vrtcev z novim koronavirusom okužili štirje otroci, je sporočila tiskovna predstavnica tamkajšnjih oblasti. Stanje otrok, katerih starosti niso navedli, po njenih besedah sicer ni resno. Gre za simptome prehlada. Vrtec sicer obiskuje več sto otrok, domnevno pa je vir okužbe vzgojitelj, ki se je prav tako okužil z novim koronavirusom. Heinsberg leži v deželi Severno Porenje-Vestfalija, ki jo je izbruh novega koronavirusa prizadel najhuje od vseh nemških zveznih dežel. Tudi v Bonnu je že dva tedna zaprt vrtec, potem ko so pristojni potrdili okužbo pri enem od zaposlenih. 185 otrok, ki obiskujejo ta vrtec, zdaj testirajo.

Avstrijske oblasti so medtem danes potrdile, da so v državi doslej potrdili devet primerov okužbe z novim koronavirusom.

Na Danskem pa so potrdili tretji primer koronavirusa. Gre za zaposlenega v univerzitetni bolnišnici v Aarhusu, ki se je domnevno okužil na konferenci v Münchnu, kjer je bil v stiku z okuženim italijanskim državljanom.

Tudi na Finskem so doslej zabeležili tri primere okužbe. Zadnja je ženska, ki je nedavno obiskala severno Italijo in je zdaj v hišni karanteni. 

V Franciji se je število okuženih povzpelo na 73. Francoske oblasti so zato do nadaljnjega prepovedale vse dogodke z več kot 5000 udeleženci, med drugim tudi pariški polmaraton.

V Španiji so doslej zabeležili 50 primerov okužbe, virus pa se je v to državo večinoma razširil iz Italije. Velika Britanija je danes sporočila, da se je število okuženih povzpelo na 23. Iz Švedske pa poročajo o 12. primeru okužbe. Gre za prebivalca Göteborga, ki je bil nedavno v Iranu.
 

Največ okuženih doslej v Italiji


Daleč največ okuženih v Evropi so doslej ugotovili v Italiji (1049). Podatki italijanske civilne zaščite kažejo še, da je zaradi bolezni, ki jo povzroča novi virus, do zdaj umrlo 29 ljudi, 50 pa jih je ozdravelo. Skupno število okuženih od začetka širjenja bolezni na severu Italije je tako doseglo 1128.

V deželah Lombardija, Benečija in Emilija-Romanja, kjer je okuženih največ, bodo šole, vrtci in univerze ostali zaprti tudi prihodnji teden, da bi preprečili širjenje virusa. V Furlaniji in Julijski krajini, ki meji na Slovenijo in kjer doslej še niso potrdili okužb, bodo v ponedeljek po tednu dni znova odprli šole in univerze.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije