NEVIHTE PO EVROPI

VIDEO: Tornado opustošil vse pred seboj, policija in gasilci prejeli več kot tisoč klicev

V Luksemburgu je poškodovanih najmanj 19 ljudi, gmotna škoda je velika.
Fotografija: Vodna tromba v Amsterdamu. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Vodna tromba v Amsterdamu. FOTO: posnetek zaslona

LUKSEMBURG – Zadnje dni so nevihte z neurjem obšle Slovenijo, so pa težave imeli drugod po Evropi. Iz Nemčije in Francije poročajo o poplavah, iz Luksemburga in nizozemskega glavnega mesta Amsterdam pa celo o tornadu oziroma o trombi.

Po jugozahodu Luksemburga je ponoči pustošil tornado, v katerem je bilo poškodovanih 19 ljudi, okoli sto hiš pa ni več primernih za bivanje. ​Eden od poškodovanih je utrpel več zlomov kosti, eden pa je v kritičnem stanju zaradi srčnega infarkta, je povedal predstavnik reševalcev.

Najhuje je bilo v mestih Petange in Kaerjeng, kjer je veter poškodoval ali razkril strehe 180 hiš. Tam so odprli zasilna zatočišča za tiste, ki so ostali brez doma.

Tornado v Luksemburgu:





Policija in gasilci so zaradi tornada v nekaj minutah prejeli več kot tisoč klicev v sili. V prizadetih mestih so policisti okrepili svojo prisotnost, je sporočila policija. Dodala je, da je opustošeno območje, ki se razteza na petih do sedmih kilometrih.
Posledice divjanja tornada:


Na posnetkih je ob hišah z odkritimi strehami videti uničene avtomobile, ulice so polne razbitin. Po ocenah oblasti bo odstranjevanje škode po tornadu trajalo več dni. Luksemburške oblasti sicer opozarjajo, da nevarnosti v državi še ni konec. Za danes je namreč napovedan močan veter, ki bi lahko po zraku nosil kose razbitin.

Tromba v Amsterdamu:


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije